بخش media در وردپرس چیست؟
بخش media در وردپرس که اصطلاحاً Media Library نیز نامیده میشود، منطقهای در داشبورد وردپرس شما است که تمام فایلهای رسانهای آپلودشده در سایت را در یک مکان نمایش میدهد. برای دسترسی به بخش media در وردپرس، کافی است بر روی قسمت Media در داشبورد وردپرس خود کلیک کنید.
در قسمت بالایی بخش media، گزینههای مختلفی را مشاهده میکنید که به شما در مدیریت فایلها و بررسی بهتر آنها کمک میکنند.
دو گزینهی اول، نحوه نمایش فایلها را تعیین میکنند. اگر بر روی گزینهی اول (List Icon) کلیک کنید، فایلها به صورت فهرستوار به نمایش در میآیند.
اما با کلیک بر روی گزینهی دوم، فایلها به صورت شبکهای (Grid View) نشان داده میشوند.
گزینهی بعدی، یک نوار کشویی است که به کمک آن میتوانید به فیلتر کردن نتایج بپردازید. یعنی میتوانید بر اساس نوع فایل (تصویری، ویدئویی و …) نتایج را محدودتر کنید.
کنار این گزینه، باز هم یک منوی کشویی وجود دارد که بر اساس تاریخ آپلود تصویر در سایت، نتایج را فیلتر میکند. به صورت پیشفرض، تصاویر مربوط به همه زمانها، یعنی همه تصاویر، نمایش داده میشوند.
در قسمت سمت راست (اگر سایت شما و منوی کاربری وردپرس به زبان انگلیسی باشد) گزینهای برای جستوجوی نام فایل قرار دارد. شما با تایپ نام فایل در این قسمت، میتوانید به راحتی آن را بیابید.
در هنگام نمایش فایلها به صورت شبکهای در بخش media وردپرس، دکمهای با نام Bulk select یا «انتخاب دسته جمعی» وجود دارد. در صورت کلیک بر روی این دکمه، میتوانید چندین فایل را به صورت همزمان انتخاب کنید. سپس با کلیک بر روی Delete permanently آنها را حذف کنید.
فایلهای قابل قبول برای وردپرس
همان طور که میدانید، هر ابزاری، فرمتهای خاصی از فایلها را پشتیبانی میکند. در وردپرس نیز، شما به صورت پیشفرض، هر نوع فایلی را نمیتوانید آپلود کنید. در ادامه، لیستی از فایلهای قابل قبول و فرمتهای پشتیبانی شده توسط وردپرس را آوردهایم.
- فایلهای صوتی و ویدئویی: فرمتهای گوناگونی از فایلهای صوتی و ویدئویی در وردپرس به صورت پیشفرض قابل قبول هستند. برخی از آنها عبارتند از: فرمت های mp3 ، ogg ، wav ، m4a ، avi ، 3g2 ، 3gp ، mov ، mp4 و … .
- تصاویر: برای آپلود تصویر در سایت وردپرسی به صورت پیشفرض فرمتهای gif ، ico ، jpg ، jpeg و png قابل قبول هستند.
- فایلهای نوشتاری: فرمتهایی همچون doc ، docx و pdf در زمینه آپلود فایلهای متنی در وردپرس پذیرفته میشوند.
- سایر فایلها: وردپرس همچنین آپلود فایلهای دیگری چون فتوشاپ با فرمت psd ، پاورپوینت با فرمتهای pps ، ppsx ، ppt و pptx و اکسل با فرمتهای xls و xlsx را میپذیرد.
آپلود تصویر در سایت وردپرسی چگونه است؟
خوب، اکنون که بیشتر با بخش media در وردپرس آشنا شدید، بهتر است به بررسی چندین روش آپلود تصویر در سایت وردپرسی بپردازیم. البته این روشها، چندان پیچیده نیستند و شاید خیلی نیاز به توضیح هم نداشته باشند، اما افراد تازهکار در وردپرس ممکن است با آنها آشنا نباشند.
آپلود تصویر در سایت به کمک داشبورد وردپرس
مسلماً یکی از روشهای آپلود تصویر در سایت، به کمک بخش media در وردپرس است. برای این کار به داشبورد وردپرس خود وارد شوید و مراحل زیر را انجام دهید.
- بر روی بخش media در داشبورد وردپرس کلیک کنید.
- بر روی دکمه Add New در بالای صفحه کلیک کنید.
- با کشیدن و رها کردن فایل یا تصویر خود به منطقه مشخص شده یا استفاده از دکمه Select Files، آپلود تصویر در سایت را انجام دهید. البته باید حجم فایل شما از میزان تعریف شده بیشتر نباشد.
آپلود فایل در سایت به کمک گوتنبرگ1Gutenberg
گوتنبرگ صفحهساز یا به عبارتی ویرایشگر پیشفرض وردپرس است. به کمک این ابزار شما میتوانید صفحات و نوشتههای سایت خود را طراحی کرده و بخشهای مختلفی در آنها ایجاد کنید. در نتیجه، این ابزار به شما این امکان را میدهد که به آپلود تصویر در سایت و در بخشی که موردنظر شما است، بپردازید. یعنی خودش با بخش media در وردپرس ارتباط برقرار کرده و فایل یا تصویر شما را آپلود میکند.
مراحل انجام کار به این صورت است (مثلاً برای وارد کردن تصویر در یک نوشته سایت):
گام اول: بر روی بخش Posts در نوار و منوی کناری وردپرس کلیک کنید.
گام دوم: گزینه Add New در بالای صفحه را کلیک کنید.
گام سوم: بسته به اینکه در سایت خود چه ابزارها یا صفحهسازهایی را نصب کرده باشید، در این مرحله، تصویر محیط کاری شما مقداری متفاوت خواهد بود. اما در هر صورت، با کلیک بر روی Add New در مرحله قبل، شما به صفحهای منتقل میشوید که میتوانید یک نوشته جدید برای سایت خود ایجاد کنید. یک عنوان فرضی به نوشته نسبت دهید و سپس بر روی دکمه Use Default Editor کلیک کنید. البته اگر از صفحهسازها یا ابزارهای دیگری در سایت خود استفاده نمیکنید، نیازی به این مرحله ندارید و میتوانید مستقیم به گام چهارم بروید.
گام چهارم: در این مرحله، بر روی علامت «به علاوه» موجود در صفحه کلیک کنید و سپس گزینه Browse all را انتخاب کنید.
گام پنجم: اینجا است که در پنجره کناری و در سمت چپ صفحه، ابزارهای جدیدی ظاهر میشوند. در تب Blocks از این پنجره جستوجو کنید تا بخش MEDIA را پیدا کنید. سپس بر روی نوع فایل موردنظر خود کلیک کنید. مثلاً ما برای آپلود تصویر در سایت، بر روی Image کلیک میکنیم.
گام ششم: بعد از کلیک بر روی Image در مرحله قبل، بلاک جدیدی در صفحه نوشته شما ظاهر میشود. کافی است بر روی دکمه Upload کلیک کنید تا بتوانید تصویر خود را بارگذاری نمایید.
آپلود تصویر در سایت به کمک دیوی بیلدر
دیوی بیلدر نیز یکی از صفحه سازهای معروف وردپرس است. مشابه گوتنبرگ، شما میتوانید از آن برای ساخت صفحات و نوشتههای سایت خود کمک بگیرید. برای آپلود تصویر در سایت به کمک دیوی بیلدر، مراحل اول و دوم بخش قبلی، یعنی ایجاد نوشته جدید را انجام دهید. در ادامه، مراحل زیر را طی کنید.
مرحله اول: بعد از کلیک بر روی Add New، این بار گزینه Use Divi Builder را برای ایجاد ساختار صفحه جدید انتخاب کنید. توجه دارید که باید افزونه Divi Builder در سایت شما نصب باشد تا این گزینه برای شما نمایش داده شود.
مرحله دوم: در اینجا، صفحه جدیدی شامل سه گزینه نمایش داده میشود. برای آغاز طراحی خود از پایه، گزینه Start Building در سمت چپ را انتخاب کنید.
مرحله سوم: بعد از انتخاب Start Building وارد صفحه نوشته میشوید و میتوانید ماژولهای مختلف را وارد کنید. اگر با ساختار افزونه دیوی بیلدر و سطرها و ستونها و ماژولها در آن آشنایی ندارید، پیشنهاد میکنیم که مقاله آموزش Divi Builder را مطالعه بفرمایید. با تایپ عبارت image در نوار جستجوی موجود، ماژول Image در دسترس شما قرار میگیرد. با کلیک بر روی آن، آن را به صفحه وارد کنید.
مرحله چهارم: ماژول Image در دیوی بیلدر، مشابه سایر ماژولها، از سه تب Content ، Design و Advanced تشکیل شده است. برای آپلود تصویر در سایت، از تب Content بر روی قسمت Image کلیک کنید تا به بخش media در وردپرس متصل شوید.
مرحله پنجم: پنجره جدیدی باز میشود که در حقیقت فضای آن مشابه همان بخش media در داشبورد وردپرس (روش اول آپلود فایل در سایت) است. از تب Upload files بر روی دکمه Select Files کلیک کنید تا بتوانید تصویر موردنظر خود را به سایت انتقال دهید.
جمعبندی
موضوع آپلود تصویر در سایت را بررسی کردیم. ابتدا در خصوص بخش media در وردپرس و فرمتهای قابل قبول برای فایلهای آپلودی توضیح مختصری دادیم. در ادامه نیز سه روش مختلف برای آپلود تصویر در سایت و بارگذاری فایل در وب سایت وردپرسی ذکر کردیم. روش اول به صورت مستقیم با بخش media در وردپرس ارتباط داشت. درحالیکه روشهای استفاده از گوتنبرگ و دیوی بیلدر برای آپلود تصویر در وردپرس، به صورت غیرمستقیم به آن بخش مرتبط میشوند. تفاوت روشهای دوم و سوم با روش اول در آن است که در آنها، فایل شما بلافاصله بعد از آپلود، در محل مشخص شده درون سایت (صفحه یا نوشته مورد نظر) قرار میگیرد. درحالیکه در روش اول، شما فقط تصویر خود را آپلود کردهاید و بعداً باید با یکی از روشهای دوم یا سوم، از تصویر آپلودشده، استفاده کنید.
پاورقی:
- 1Gutenberg