لرن بلاگ

وبلاگ سایت لرن بلاگ و مقالات طراحی وب

این وبلاگ سایت لرن بلاگ است. همان‌طور که می‌دانید یکی از اهداف مهم سایت ما، آموزش طراحی وب و مسائل پیرامون وب‌سایت است. لذا در این صفحه با مجموعه مقالات مرتبط با هاست وب سایت، تولید محتوای وب، زبان‌های برنامه نویسی و … در خدمت شما همراهان هستیم. با توجه به اینکه هر یک از این مباحث نیاز به آموزش‌های فراوان و تمرین و تکرار زیاد دارند، صرفاً با خواندن این مقالات طراحی وب، شما به یک طراح وب سایت حرفه‌ای تبدیل نمی‌شوید! بلکه نیاز دارید که دوره‌های آموزشی خاصی را در مورد هر مبحث بگذرانید. همچنین با خواندن کتاب های گوناگون مرتبط با زمینه وب سایت نیز می‌توانید به دانش خود اضافه کنید. اما آنچه در بخش مقالات طراحی وب مشاهده می‌کنید، نکات و ترفندهای مهمی است که به شما در پیش بردن اهداف خود در زمینه‌های مرتبط کمک می‌کند. همچنین برچسب‌های متنوع مقالات نیز در صفحه قرار داده شده که به کمک آن می‌توانید به تفکیک موضوع، به مقاله موردنظر خود دسترسی داشته باشید. از اینکه در کنار ما هستید بسیار خرسندیم! مشکلات آموزشی و احیاناً سفارش های مرتبط خود را می‌توانید از طریق «صفحه تماس با ما»، با مسئولین سایت در میان بگذارید.

تصویر درخت به عنوان بنر برای مقاله هاست رایگان برای وردپرس

هاست رایگان برای وردپرس: نکاتی که باید بدانید

اگر تصمیم گرفته‌اید یک وب‌سایت وردپرسی راه‌اندازی کنید، اولین قدم، پیدا کردن یک هاست مناسب و شاید خرید هاست است. وردپرس که محبوب‌ترین سیستم مدیریت محتوا (CMS) در دنیاست، به‌صورت رایگان در دسترس قرار دارد، اما برای استفاده از آن به یک سرویس میزبانی نیاز دارید. با وجود گزینه‌های متنوعی که در بازار وجود دارد، انتخاب هاست مناسب ممکن است کمی گیج‌کننده باشد. معمولاً سرویس‌های حرفه‌ای هاستینگ، هزینه‌ای ماهیانه دریافت می‌کنند که بسته به امکانات ارائه‌شده، متفاوت است. تصورش را بکنید اگر می‌توانستید بدون صرف هزینه، وردپرس را امتحان کنید؛ مخصوصاً زمانی که تازه شروع کرده‌اید و می‌خواهید محیطش را بشناسید. خبر خوب این است که بعضی از شرکت‌های میزبانی، هاست رایگان وردپرس را بدون نیاز به دوره آزمایشی (trial period) در اختیار کاربران قرار می‌دهند. این امکان به شما اجازه می‌دهد تا خدمات آن‌ها را بررسی کرده و در صورت رضایت، پلن خود را به نسخه پیشرفته‌تری ارتقا دهید. همه‌چیز عالی به نظر می‌رسد، نه؟ اما باید توجه داشته باشید که هاست رایگان برای وردپرس با محدودیت‌هایی همراه است که ممکن است در آینده مشکل‌ساز شود. در ادامه، به بررسی مزایا و معایب استفاده از این سرویس می‌پردازیم. همراه ما باشید!

ادامه مطلب »
تصویر بنر مقاله نقشه سایت چیست

نقشه سایت چیست؟ راهنمای ایجاد نقشه سایت شما

اگر برای ساخت سایت خود زحمات فراوانی کشیده‌اید، مسلماً تمایل دارید که وب سایت شما بازدیدکننده فراوانی داشته باشد. شاید طراحی سایت زیبا بازدیدکننده را جذب کند، امّا قبل از آن باید سایت شما در معرض دید بازدیدکنندگان قرار بگیرد. یعنی توسط موتورهای جستجو به خوبی شناخته شده و رتبه مناسبی گرفته باشد. اینجا است که پاسخ به پرسش «نقشه سایت چیست؟» به شما کمک می‌کند. مثلاً اگر اکثر مردم از گوگل برای جستجوی اینترنتی استفاده می‌کنند، شما هم دلتان می‌خواهد که گوگل در نتایج جستجوی خود، سایت شما را به مخاطبان عرضه کند. امّا برای اینکه گوگل بهتر متوجّه ساختار و محتوای سایت شما شود، نیاز دارد نقشه سایت یا در اصطلاح انگلیسی sitemap سایت شما را بررسی کند. در این مقاله سعی می‌کنیم به شما توضیح دهیم که نقشه سایت چیست و چگونه می‌توانید نسبت به ایجاد نقشه سایت خود اقدام کنید. به این ترتیب زحمات زیادی که در تولید محتوای سایت کشیده‌اید، بهتر به موتورهای جستجو معرفی می‌شوند.

ادامه مطلب »
تصویر بنر مقاله domain backorder

سفارش در انتظار برای دامنه، دامین ایده‌آلتان را بدست آورید

شاید برای شما نیز اتفاق افتاده باشد که می‌خواستید نام دامنه خاصی را برای وب‌سایت خود انتخاب کنید، اما متأسفانه آن دامنه قبلاً توسط فرد دیگری خریداری شده بود. موضوع این مقاله نیز تا حدودی به همین مسئله ارتباط پیدا می‌کند. قرار است در مورد سفارش در انتظار برای یک دامنه (Domain Backorder) صحبت کنیم. یعنی زمانی که دامنه دلخواه شما آزاد شد، بتوانید آن را بدست آورید. این کار را بسیاری از مالکان وب‌سایت‌ها انجام داده‌اند. اگر با مفهوم دامنه آشنا نیستید، توصیه ما این است که ابتدا مقاله «مفاهیم طراحی وب: دامنه، هاست، وب‌سایت» را مطالعه کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید نگاهی به مجموعه مقالات با موضوع هاست وب سایت در سایت لرن بلاگ داشته باشید. اما اگر قصد جدی دارید که به هر قیمتی شده دامنه‌ای با نام دلخواه خود را بدست آورید و البته قدرت صبر و انتظار شما نیز در حد بالایی است، پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید. ما در این مقاله روش‌ها و سایت‌هایی که شانس شما را در بدست آوردن دامنه با نام دلخواهتان افزایش می‌دهد، بررسی می‌کنیم. اما باید توجه داشته باشید که حتی با رزرو کردن درخواست برای دامنه موردنظر، باز هم تضمینی نیست که حتماً بتوانید آن را بدست آورید!

ادامه مطلب »
بنر مقاله آموزش ساخت مگا منو با CSS

آموزش ساخت مگا منو با CSS و مفهوم آن

آموزش ساخت مگا منو با CSS به عنوان موضوع این مقاله در نظر گرفته شده است. برای مدت‌های دراز سایت‌ها از منوهای کشویی (dropdown menus) برای ساده‌تر کردن ناوبری استفاده می‌کردند. این منوها ممکن است در عین سادگی باعث بهبود تجربه کاربری هم بشوند. نمونه‌ای از آنها را در این سایت مشاهده می‌کنید. اما برای سایت‌های عظیم‌تر که صفحات و محصولات بسیار زیادی در خود جای داده‌اند، منوهای ساده یا کشویی فضای کافی در اختیار شما نمی‌گذارند تا بتوانید همه محصولات خود را نمایش دهید. از آنجایی که CSS به عنوان یکی از زبان‌های پایه وب، مسئولیت طراحی وب‌سایت‌ها را بر عهده دارد، می‌توانید از آن برای رفع این مشکل کمک بگیرید. در واقع چاره کار، استفاده از مگا منو (mega menu) است که می‌تواند ساختار سایت شما را در فضای بیشتر و بهتری نمایش دهد. به این ترتیب کاربران سایت می‌توانند در سایت شما به جستجوی آنچه می‌خواهند بپردازند. لذا بر آن شدیم تا نمونه ساده‌ای از آموزش ساخت مگا منو با CSS را در این مقاله ارائه کنیم تا به کمک آن بتوانید کاربری بهتری برای سایت خود ایجاد کنید. همچنین اگر از مگا منوها به درستی استفاده شود، می‌توانند به جذابیت سایت شما نیز اضافه کنند.

ادامه مطلب »
هاست فروشگاه اینترنتی با سرعت و امنیت بالا برای کسب‌وکارهای آنلاین

ویژگی‌های مهم یک هاست فروشگاه اینترنتی که باید بدانید

در دنیای رقابتی تجارت الکترونیک، داشتن یک فروشگاه اینترنتی صرفاً به معنای طراحی یک وب‌سایت زیبا و بارگذاری محصولات نیست؛ بلکه پشت‌ صحنه‌ فنی این فروشگاه، یعنی سروری که وب‌سایت روی آن میزبانی می‌شود، نقشی حیاتی در موفقیت یا شکست یک کسب‌وکار آنلاین ایفا می‌کند. انتخاب یک هاست فروشگاه اینترنتی مناسب نه تنها به بهبود تجربه کاربری و افزایش سرعت سایت کمک می‌کند، بلکه از نظر امنیت، پایداری و قابلیت رشد در آینده نیز اهمیت بالایی دارد. بسیاری از فروشگاه‌ها بدون توجه کافی به ویژگی‌های هاست خود، درگیر مشکلاتی مانند کندی صفحات، قطعی‌های مکرر، ضعف امنیتی و ناتوانی در مقیاس‌پذیری می‌شوند؛ مسائلی که مستقیماً منجر به کاهش فروش، افت در رتبه‌های موتورهای جستجو و نارضایتی مشتریان می‌گردد. یک هاست نامناسب می‌تواند حتی بهترین طراحی و قوی‌ترین استراتژی فروش را نیز از بین ببرد. در این مقاله، به بررسی مهم‌ترین ویژگی‌هایی می‌پردازیم که یک هاست فروشگاه اینترنتی باید داشته باشد. هدف این است که با شناخت دقیق این ویژگی‌ها، انتخابی هوشمندانه‌تر برای زیرساخت فنی کسب‌وکار آنلاین خود داشته باشید و با خیالی آسوده روی فروش و توسعه فروشگاه متمرکز شوید.

ادامه مطلب »
تصویر بنر مقاله اصول طراحی رابط کاربری

رابط کاربری سایت چیست؟ اصول طراحی UI

اگر شما از کامپیوتر یا موبایل استفاده می‌کنید، معمولاً در کار با این وسایل یا نرم‌افزارها و سایت‌های مربوطه با سؤالاتی روبه‌رو می‌شوید. مثلاً اینکه چگونه باید از این نرم‌افزار استفاده کنم؟ یا اینکه به کمک این ابزار چه طور می‌توانم به هدف خاصی که دارم برسم؟ این گونه سؤالات را اغلب طراحان UI از خودشان می‌پرسند تا بتوانند طبق اصول صحیحی (اصول طراحی UI) به طراحی نرم‌افزار یا وب‌سایت مربوطه بپردازند و کاربران را به هدف نهایی خود نزدیک کنند. قبل از اینکه بخواهیم در مورد اصول طراحی UI صحبت کنیم، باید اساساً به این سؤال پاسخ دهیم که رابط کاربری چیست؟ به زبان ساده و خیلی خلاصه بخواهیم پاسخ دهیم باید بگوییم که رابط کاربری فضایی است که تعامل بین یک انسان و یک ماشین (مثل کامپیوتر یا موبایل) در آنجا اتفاق می‌افتد. خب با این تعریف، می‌توان گفت که طراحی رابط کاربری یکی از زمینه‌های مرتبط با آموزش طراحی وب است که بر روی ظاهر و حس و حال نمایشی یک وب‌سایت یا نرم‌افزار تمرکز می‌کند. ما در این مقاله قصد داریم شما را بیشتر با اصول طراحی رابط کاربری آشنا کنیم.

ادامه مطلب »
تصویر بنر مقاله وردپرس یا دروپال

وردپرس یا دروپال، کدام برای ساخت سایت بهتر است؟

شاید برای ساخت سایت گزینه‌های متعددی پیش روی شما باشد، از وردپرس گرفته تا Wix یا دروپال و ... . به برخی از این‌گونه ابزارها هم در مقاله‌ «بهترین ابزارهای طراحی وب» اشاره کرده‌ایم. با وجود سیستم‌های مدیریت محتوای فراوان در دنیای ساخت وب، سؤال اساسی این مقاله این است: «وردپرس یا دروپال؟ کدام برای ساخت سایت بهتر است؟». برای پاسخ مناسب به این پرسش تصمیم گرفته‌ایم که در این مقاله به مقایسه‌ دقیق آن دو بپردازیم. تقریباً هر دوی آن‌ها از دو دهه‌ پیش فعالیت خود را آغاز کرده‌اند. وردپرس در ابتدا تنها یک پلتفرم ساخت وبلاگ بود، در حالی که دروپال از همان ابتدا فعالیت خود را به شکل یک CMS آغاز کرد. با گذشت زمان، وردپرس نیز خودش را به‌عنوان یک سیستم مدیریت محتوا مطرح کرد. خب، این رقابت برای بسیاری از افرادی که در زمینه‌ طراحی سایت فعالیت می‌کنند، این سؤال را به وجود می‌آورد که بالاخره وردپرس یا دروپال؟ کدام را برای کار خود انتخاب کنیم؟ پس با ما در ادامه‌ این مقاله همراه باشید تا شاید بتوانیم به شما در این تصمیم‌گیری کمک کنیم.

این محتوا تنها برای کاربران دارای پلن طلایی و پلن نقره‌ای قابل نمایش است.
اکنون سطح عضویت خود را تعیین کنید!
ادامه مطلب »
تصویر بنر مقاله طراحی تجربه کاربری چیست

طراحی تجربه کاربری چیست؟ آشنایی با UX

تجربه کاربری چیست؟ شاید این سؤال در ذهن شما به عنوان یک طراح وب نقش بسته باشد. عبارت UX که مخفف User Experience است، معادل انگلیسی تجربه کاربری است. به زبان ساده UX کیفیت تجربه کاربر نهایی سایت را در رابطه با یک محصول، خدمت، شرکت یا برند ارائه می‌کند. در واقع موضوع در اینجا آن است که کاربر تجربه موفق و خوبی در سایت شما داشته است یا خیر؟ از این رو می‌توان بهبود UX را به عنوان یکی از تکنیک‌های بهینه کردن سایت در نظر گرفت. گرچه معمولاً تجربه کاربری در مورد یک محصول دیجیتال مانند یک نرم‌افزار یا یک وب‌سایت موضوعیت پیدا می‌کند، اما لزوماً قرار نیست این‌گونه باشد. بلکه تجربه کاربری یک کاربر در هر زمینه‌ای می‌تواند به عنوان UX و معیار مناسبی از عملکرد آن در نظر گرفته شود. مثلاً وقتی شما به یک بانک مراجعه می‌کنید، کیفیت خدمات بانک و اینکه با چه سرعت و دقتی کار شما را انجام می‌دهند، به عنوان تجربه کاربری شما در آن بانک در نظر گرفته می‌شود. همین مسئله در مورد سفارش یک محصول به‌صورت آنلاین از طریق یک نرم‌افزار یا وب‌سایت نیز صادق است. پس اگر کسی از شما پرسید منظور از تجربه کاربری چیست؟ شما به راحتی می‌توانید پاسخ این سؤال را در قالب الفاظ همین عبارت بدهید. منظور تجربه و احساس یک کاربر از یک خرید آنلاین، دریافت یک خدمت یا … است. هدف از تجربه کاربری و بهبود آن، این است که کاربر سایت دید مثبتی نسبت به وب‌سایت شما پیدا کند. لذا آشنایی با اهمیت تجربه کاربری و چگونگی بهبود UX می‌تواند به عنوان یکی از موضوعاتی باشد که باید در برنامه آموزش طراحی وب خود جای دهید.

ادامه مطلب »
تصویر بنر مقاله آموزش ویدیویی اضافه کردن CSS به وردپرس

آموزش ویدیویی اضافه کردن CSS به وردپرس

برای اضافه کردن CSS به وردپرس روش‌های مختلفی وجود دارد. در واقع برای طراحی سایت چه با وردپرس و چه به صورت برنامه نویسی، ممکن است شما به CSS نیاز پیدا کنید. CSS که مخفف Cascading Style Sheets است، به شما کمک می‌کند تا استایل‌های مناسبی را به بخش‌های گوناگون سایت خود اضافه کنید. از تغییر رنگ المان‌ها گرفته تا ایجاد سایه یا انیمیشن‌های جذاب و … . در وردپرس نیز تم‌های مختلفی وجود دارند که هریک قابلیت‌های خاصی را در طراحی خود به کار گرفته‌اند. اگر هم از صفحه سازهایی مانند المنتور استفاده می‌کنید، قابلیت‌های مناسبی برای طراحی در آنها ایجاد شده که بتوانید هر المان را به شکل مناسبی استایل‌دهی کنید. اما با این وجود بازهم ممکن است به دلایلی مانند استفاده از فریم ورک‌های CSS در کار ساخت سایت، ایجاد طراحی‌های خاص و جذاب و …، شما نیاز به استفاده از CSS در وردپرس داشته باشید. برای این کار می‌توانید از بخش «نمایش» و سپس «سفارشی سازی» در داشبورد WordPress استفاده کنید. روش‌های دیگری هم هست، مانند استفاده از افزونه‌های کدنویسی در وردپرس که به شما اجازه می‌دهند کدهای مختلف از جمله CSS را به سایت خود اضافه کنید. برای این کار به صورت خاص می‌توانید از افزونه code snippet و نسخه پیشرفته آن استفاده کنید. در این ویدیوی آموزش اضافه کردن CSS به وردپرس به برخی از روش‌های مربوط به این کار اشاره کرده‌ایم.

ادامه مطلب »
تصویر مربوط به مقاله سئوی داخلی چیست

سئو داخلی چیست؟ بهبود تولید محتوا با on-page SEO

سئو داخلی چیست؟ احتمالاً واژه on-page SEO را زیاد شنیده‌اید و شاید با مفهوم آن کاملاً آشنا نباشید‌. در این مقاله قصد داریم به پرسش «سئو داخلی چیست؟» پاسخ دهیم و برخی نکاتی را که در جهت بهبود آن باید انجام دهید، برای شما بازگو کنیم. این مسئله باید جزئی از فرآیند «تولید محتوا» سایت شما باشد. اگر می‌بینید برخی صفحات سایت‌ها در صفحه اول گوگل جای می‌گیرند، بدانید که تلاش‌های زیادی پشت سر آنها قرار گرفته تا چنین موفقیتی بدست آمده است. اما نگران نباشید! ما در این مقاله این فرآیند پیچیده را به صورت گام به گام و در صورت نیاز با تصاویر مناسب توضیح می‌دهیم. به این ترتیب تولید محتوای سایت شما بهتر و با نتیجه کارآمدتری امکان‌پذیر می‌گردد . اگر به دنبال جایگاه بهتر محتوای متنی سایت خودتان در موتورهای جستجو هستید، با ما در این راهنمای سئو داخلی همراه باشید!

ادامه مطلب »
تصویر بنر مقاله ساب دامین چیست

ساب دامین چیست؟ فواید و چگونگی ایجاد ساب دامنه

شاید برایتان سؤال شده باشد که ساب دامین چیست و چرا برخی سایت‌ها از آن استفاده می‌کنند. ساب دامین‌ها ابزاری قدرتمند برای سازمان‌دهی محتوای وب‌سایت، هدف‌گیری مخاطبان خاص و گسترش حضور آنلاین شما هستند. چه بخواهید یک وبلاگ راه‌اندازی کنید، یک فروشگاه اینترنتی ایجاد کنید یا یک وب‌سایت منطقه‌ای طراحی کنید، ساب دامین‌ها انعطاف‌پذیری و کارایی بالایی را ارائه می‌دهند. با این حال، برای بهره‌برداری کامل از مزایای ساب دامین‌ها، نیاز به برنامه‌ریزی و مدیریت دقیق دارید. اگر قصد دارید برای وب‌سایت خود ساب دامین ایجاد کنید برخی شرکت های هاست وب سایت این فرآیند را با ابزارهای کاربرپسند و پشتیبانی تخصصی آسان کرده‌اند. همچنین می‌توانید از خدمات خرید هاست سایت لرن بلاگ نیز استفاده کنید. در این مقاله، به این موضوع می‌پردازیم که ساب دامین چیست، مزایای آن را بررسی می‌کنیم و به برخی معایب آن نیز اشاره خواهیم کرد. همچنین، ساب دامین را با ساب‌دایرکتوری مقایسه کرده و توضیح می‌دهیم که در چه شرایطی باید از هرکدام استفاده کنید. در نهایت، نحوه راه‌اندازی یک ساب دامین در وب‌سایت خود را نیز آموزش خواهیم داد.

ادامه مطلب »
تصویر بنر مقاله طراحی سایت سه بعدی

طراحی سایت سه بعدی، مفاهیم، فواید و نکات

اغلب وب‌سایت‌هایی که به‌صورت روزمره با آن‌ها مواجه می‌شویم، حالت دوبعدی دارند. یعنی متون، محتوای سایت، ویدیوها، تصاویر و … همگی به‌صورت مسطح نمایش داده می‌شوند. شما با اسکرول کردن در صفحه به بخش‌های مختلف سایت دسترسی پیدا می‌کنید. از صفحه‌ای به صفحه‌ دیگر سایت می‌روید و یا به خواندن مطالب آن وب‌سایت مشغول می‌شوید. اما در طراحی سایت سه بعدی وضع فرق می‌کند. شما تنها اسکرول نمی‌کنید، بلکه به‌نوعی در فضای مهیج این‌گونه سایت‌ها به اکتشاف می‌پردازید. چنین تجربه‌ای در واقع به کمک عمق، تعاملی بودن محتوا و غوطه‌وری در سایت به شما دست می‌دهد. در یک سایت سه‌بعدی فضایی مشابه بازی‌های رایانه‌ای در اختیار شما قرار می‌گیرد که شما می‌توانید در آن فضا به کاوش بپردازید. در این مقاله به بررسی طراحی سایت سه بعدی می‌پردازیم. راجع به این مسئله صحبت می‌کنیم که اساساً چه معیارهایی باعث می‌شوند که بتوانیم یک سایت را سه‌بعدی بخوانیم. کاربرد و فایده‌ 3D Web Design چیست؟ همچنین اگر از وردپرس برای ساخت وب‌سایت خود استفاده می‌کنید، افزونه‌های سه‌بعدی نیز در این زمینه وجود دارند. البته توصیه می‌کنیم پیش از خرید، حتماً به نیاز سایت خود در طراحی توجه داشته باشید.

ادامه مطلب »