لرن بلاگ

لیست مقالات

تصویر بنر مقاله پوشه فایل ها در ناکست جی اس

پوشه فایل ها در ناکست جی اس: فونت‌ها و تصاویر

در این مقاله از مجموعه مقاله‌های آموزش nuxt.js قرار است به بررسی پوشه Assets در این فریم‌ورک بپردازیم. قبلاً در مقاله «nuxt.js چیست؟» به چگونگی نصب ناکست جی اس اشاره کردیم. گفتیم که برای نصب و استفاده از آن نیاز است حتماً Node.js در سیستم شما نصب شده باشد. اگر طبق آن پیش رفته باشید، احتمالاً اکنون باید یک پروژه nuxt.js در سیستم خودتان ایجاد کرده باشید. با ایجاد یک پروژه ناکست جی اس، پوشه‌های مختلفی در مکانی که شما پروژه خود را استارت زده‌اید، توسط خود nuxt و سیستم مدیریت پکیج نود جی اس (npm) ایجاد می‌گردد. از جمله این پوشه‌ها، پوشه public است که برای ذخیره‌کردن تصاویر و فایل‌ها به‌صورت استاتیک که از طریق آدرس سایت، قابل‌نمایش باشد، به کار می‌رود. علاوه‌برآن شما می‌توانید پوشه‌ها و فایل‌های دیگری را نیز خودتان به‌صورت دستی اضافه کنید. اگر نام‌گذاری‌های شما مطابق با استانداردهای ناکست جی اس باشد، از قابلیت‌های خودکار و ویژه‌ای که این فریم‌ورک در ساختار خود برای پوشه‌ها در نظر گرفته، بهره‌مند می‌شوید. در این مقاله قصد داریم به بررسی پوشه assets در nuxt.js بپردازیم و توضیحات بیشتری در مورد کارایی آن ارائه کنیم. ازآنجایی‌که این پوشه برای نگه‌داری فایل‌ها و تصاویر و سایر مواردی که نیاز وب‌سایت است، استفاده می‌شود، ما آن را «پوشه فایل ها در ناکست جی اس» می‌نامیم.

ادامه مطلب »
تصویر بنر مقاله گرید در طراحی وب

گرید در طراحی وب سایت: مفاهیم صفحه بندی سایت

در این مقاله به موضوع گرید (Grid) در طراحی وب سایت می پردازیم. شما با افزایش دانش خود در صفحه‌بندی (layout) و گریدبندی سایت می‌توانید طراحی بهتری داشته باشید. به زبان ساده گرید در طراحی وب سایت، سیستم و ساختاری برای محتوا و المان‌های صفحه ایجاد می‌کند که چیدمان و نظم و ترتیب المان‌ها را بهتر می‌کند. گرید ساختار اصلی و پایه صفحه و به عبارتی اسکلت طراحی را به شما نشان می‌دهد. طراحان وب سایت از گرید و اصول آن سود می برند تا تصمیم های بهتری در مورد چیدمان المان‌ها بگیرند و رابط کاربری (user interface) جذاب تری ایجاد کنند. ما قبلاً در مقاله اصول طراحی سایت توضیح مختصری درخصوص صفحه بندی سایت داده بودیم. در این مقاله قصد داریم توضیحات بیشتری درخصوص گرید در طراحی وب سایت ارائه دهیم. در مورد اهمیت شبکه‌بندی و گرید صحبت خواهیم کرد. همچنین با برخی اصول و قواعدی که در این راستا طراحان وب سایت باید مدنظر قرار دهند، بیشتر آشنا می‌شوید. پس بیش از این فرصت را هدر نمی‌دهیم و شما را منتظر نگه نمی‌داریم!

ادامه مطلب »
تصویر بنر مقاله افزودنی های ووکامرس (WooCommerce-plugins)

افزودنی های مناسب ووکامرس در ساخت فروشگاه اینترنتی

بدون شک ووکامرس معروف‌ترین و محبوب‌ترین پلتفرم تجارت الکترونیک در دنیا است. علاوه بر رایگان و متن باز بودن، تعامل خوبی هم با کاربران و استفاده‌کنندگان تازه‌کار دارد. در حالی که این افزونه وردپرس بسیاری از ویژگی‌های مناسب سایت فروشگاهی را به صورت رایگان در اختیار می‌گذارد، باز هم ممکن است شما برای سایت خود نیاز به قابلیت‌ها و ویژگی‌هایی داشته باشید که به صورت پیش‌فرض در ووکامرس تعبیه نشده است. ووکامرس برای خود بازاری از افزودنی‌ها و افزونه‌های خاص را راه انداخته است که اصطلاحاً WooCommerce Marketplace نامیده می‌شود. این افزودنی‌ها (extension) می‌توانند قابلیت‌های جدیدی را به سایت شما اضافه کنند. مثلاً ابزارهای بازاریابی ایمیل، مدیریت محصول و ... همگی مواردی هستند که برایشان افزودنی‌های فراوانی تولید شده است. برخی از این افرونه‌های مرتبط با ووکامرس کاملاً رایگان هستند و این یکی از دلایلی است که ووکامرس را در مقایسه با گزینه‌های تجارت الکترونیک مشابه (مانند Shopify) برتر نشان می‌دهد. در این مقاله قرار است در مورد برخی از این افزونه‌های ووکامرس صحبت کنیم.

البته هدف ما صحبت در مورد افزودنی‌هایی است که رایگان هستند یا لااقل نسخه رایگان نیز دارند. اما یکی از افزودنی‌های مرتبط با ووکامرس که قابلیت‌های مناسبی برای ایجاد سایت‌های عضویت ویژه (سایت‌های اشتراکی که با خرید پلن‌های سایت می‌توانید از امکانات خاص‌تری بهره‌مند شوید) در اختیار شما می‌گذارد، افزونه فوکامرس است. با توجه به اینکه هدف این مقاله معرفی افزودنی‌های مرتبط با ووکامرس است، پیشنهاد می‌کنیم این مورد را نیز اگر نیاز دارید، امتحان کنید. در ادامه به ذکر سایر افزودنی‌های ووکامرس و توضیح مختصر در مورد هر یک می‌پردازیم.

این محتوا تنها برای کاربران دارای پلن طلایی و پلن نقره‌ای قابل نمایش است.
وارد شوید تعیین سطح عضویت
ادامه مطلب »
تصویر بنر مقاله مفاهیم طراحی وب

مفاهیم طراحی وب: دامنه، هاست، وب سایت

برای یک حضور آنلاین موفق نیاز است که مفاهیم طراحی وب را به خوبی بشناسید. از جمله این موارد، مفهوم دامنه در ساخت وب سایت، مسئله هاست و میزبانی وب و همچنین مسائل پیرامون خود وب‌سایت و ساخت آن‌ هستند. دامنه سایت، آدرس یکتای وب‌سایت شما در بستر اینترنت است که با تایپ آن در یک مرورگر، کاربران می‌توانند به سایت شما دسترسی داشته باشند. هاست وب‌سایت در نقطه مقابل مکانی است که فایل‌های وب‌سایت شما ذخیره می‌شوند. این دو مفهوم از مفاهیم طراحی وب به شما کمک می‌کنند تا خود ظاهر وب‌سایت شما در معرض نمایش کاربران و بازدیدکنندگان اینترنتی قرار بگیرد. از طرف دیگر برای ساخت وب سایت نیز نیاز به ابزارهای مناسب و روش های مطرح در این زمینه دارید. در این مقاله قصد داریم به شکل مختصر و مفید در مورد این مفاهیم طراحی وب‌ سایت سخن گفته و نکات لازم را بیان کنیم.

ادامه مطلب »
تصویر مربوط به برجسته کردن تولید محتوا

برجسته کردن تولید محتوا با تعاملی‌کردن آن

در حیطه تولید محتوا صحبت‌های زیادی در خصوص تعداد مقالات، انواع محتوای تولید شده (ویدویی، صوتی و ...) و به‌طورکلی کیفیت و کمیت تولید محتوا می‌شود. امروزه تنها افراد نیستند که به تولید محتوای وب می‌پردازند. بلکه با وجود ابزارهای فراوانی که این فرآیند را به کمک AI یا هوش مصنوعی انجام می‌دهند، روزبه‌روز تعداد مقالات تولید شده در دنیای وب در حال افزایش است. در دنیایی که مخاطبان به دقت همه جزئیات را بررسی می‌کنند، برای مالکان وب سایت‌ها یک سؤال اساسی شکل می‌گیرد: چگونه می‌توانم محتوای تولید شده در سایت خود را برجسته‌تر کنم تا باعث جذب مخاطب شود؟ شاید اکنون که شما این مقاله را می‌خوانید، محتوای زیادی در سایت خود تولید کرده باشید. با به کارگیری برخی ترفندها می‌توانید مطالب قبلی تولید شده را نیز برای مخاطبان جذاب‌تر و برجسته‌تر کنید. در واقع چاره کار در تعاملی کردن محتوا است. شاید واژه Interactive Content به گوش شما هم خورده باشد. در این مقاله قصد داریم با بررسی این موضوع به شما در برجسته‌کردن تولید محتوا کمک کنیم. فرقی نمی‌کند که سایت شما به کمک یک سیستم مدیریت محتوا مانند وردپرس ایجاد شده باشد یا از تکنولوژی‌های دیگری برای سایت خود کمک گرفته باشید. در هر صورت مسئله تعاملی کردن محتوا را می‌توانيد در استراتژی تولید محتوای خود قرار دهید.

این محتوا تنها برای کاربران دارای پلن طلایی قابل نمایش است.
وارد شوید تعیین سطح عضویت
ادامه مطلب »
تصویر مربوط به بنر مقاله nuxt.js چیست؟

nuxt.js چیست؟ نصب nuxt و شروع کار با آن

«nuxt.js چیست؟» این سؤالی است که در ذهن بسیاری از افرادی که در زمینه برنامه‌نویسی فعالیت می‌کنند (یا قصد فعالیت دارند)، شکل می‌گیرد. این فریم‌ورک جاوااسکریپت که در واقع می‌توانیم به نگارش فارسی آن را ناکست جی اس نیز بخوانیم، ابزاری قدرتمند برای ساختن وب‌سایت و نرم‌افزارهای تحت وب است. اساس و شالوده آن بر پایۀ vue.js بنا نهاده شده است. سازندگان آن هدف خود را از ایجاد چنین فریم‌ورکی، ایجاد یک محیط توسعه وب (Web Development) کارا و کارآمد عنوان کرده‌اند که تجربیات گذشته توسعه‌دهندگان وب‌سایت و برنامه‌نویسان در این حیطه را در خود جای داده است. پس در پاسخ به پرسش «nuxt.js چیست؟» به زبان ساده می‌توانیم عرض کنیم که ناکست جی اس یک فریم‌ورک متن‌باز رایگان است که راه‌حل مناسبی برای ساختن وب‌سایت‌ها و نرم‌افزارهای تحت وب (Web Applications) بر اساس فریم‌ورک vue.js در اختیار می‌گذارد. اگر با فریم‌ورک ویو جی اس آشنا باشید، یادگیری nuxt.js چندان دشوار نخواهد بود. بلکه بسیاری از روندها و فعالیت‌هایی که نیاز است در ساختار ویو جی اس خودتان سازماندهی کنید، در nuxt.js بصورت پیش‌فرض و براساس نام پوشه‌ها و فایل‌ها از قبل تنظیم شده‌اند.

لذا از این نظر کار شما برای ساختن وب‌سایت، راحت‌تر خواهد بود. به چنین تغییراتی که در nuxt ایجاد شده و به عبارتی فرآیند کار را خودکار و اتوماتیک می‌کند، در اصطلاح Automation گفته می‌شود. در ادامه مقاله سعی می‌کنیم توضیحات مختصری در مورد این فرآیند Automation و قراردادهایی که در این فریم‌ورک لحاظ شده، ارائه کنیم. سپس به صورت اجمالی به پردازش سمت سرور (server-side rendering) که در حالت پیش‌فرض در این ابزار فعال است، می‌پردازیم. درنهایت نیز در مورد نحوه نصب nuxt توضیح می‌دهیم تا بتوانید گام نخست را در استفاده از nuxt.js بردارید.

ادامه مطلب »
بنر مقاله آنلاین کردن سایت برای تازه کارها

آنلاین کردن سایت، روش‌های مربوط به تازه‌کارها

در این مقاله قصد داریم در مورد موضوع آنلاین کردن سایت صحبت کنیم. هنگامی که فرآیند برنامه‌نویسی و کدنویسی یک وب‌سایت به پایان می‌رسد و فایل‌ها و تصاویر آن آماده می‌گردند، آن چیزی که دغدغه سازنده وب‌سایت است، آنلاین کردن سایت می‌باشد. اگر سایت شما آنلاین نباشد، مردم نمی‌توانند آن را مشاهده کنند. این مقاله از مجموعه مقاله‌های با موضوع HTML است که در واقع برای تازه‌کارها و افرادی که می‌خواهند برای اولین‌بار سایت خود را آنلاین کنند؛ مناسب است. مهم نیست که سایت شما تنها چند صفحه HTML ساده باشد یا آنکه با زبان‌های برنامه‌نویسی دیگر ساخته شده باشد، در هر صورت برای آنلاین کردن آن نیاز به یک هاست یا روش مناسب دارید. البته یکی از هاست های مناسب که خدمات خوبی در زمینه انواع وب‌سایت‌ها ارائه می‌کند، هاست وب رمز است. پلن‌های مختلفی در سایت این شرکت وجود دارد که بسته به نوع وب‌سایت خود و تکنولوژی‌های وبی که در آن استفاده شده، می‌توانید هاست یا سرور مجازی موردنظر خود را انتخاب کنید. در این مقاله به بررسی برخی روش‌های آنلاین کردن سایت و توضیح مختصر در مورد هر یک می‌پردازیم.

این محتوا تنها برای کاربران دارای پلن طلایی, پلن معمولی, و پلن نقره‌ای قابل نمایش است.
وارد شوید تعیین سطح عضویت
ادامه مطلب »
بنر مقاله مربوط به افزودن دسته بندی در وردپرس

مفهوم و چگونگی افزودن دسته بندی در وردپرس

دسته بندی‌ها ابزار مناسبی در وردپرس هستند. در این مقاله قصد داریم با مفهوم دسته بندی در وردپرس آشنا شده و به تفاوت آن با برچسب‌ها در وردپرس اشاره کنیم. دسته بندی‌ها که در اصطلاح انگلیسی categories نامیده می‌شوند، به شما کمک می‌کنند تا محتوای سایت خود را ساماندهی کنید. همچنین در بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو (سئو) نیز مؤثر هستند. اگر نوشته‌های خود را در قالب دسته بندی در وردپرس ساماندهی کنید، ساختار منطقی و مناسبی برای وبسایت خود ایجاد کرده‌اید. با این کار بازدید‌کننده‌های سایت شما آسان‌تر می‌توانند مطالب مورد نظر خود را پیدا کنند. در این مقاله نحوه ایجاد دسته بندی در وردپرس را آموزش می‌دهیم. به عبارت دیگر یاد می‌گیریم که افزودن دسته بندی در وردپرس چگونه انجام می‌شود. یکی از افزونه‌های مناسب وردپرس که می‌تواند در بحث دسته بندی مطالب و مسائل مربوط به سئوی آن به شما کمک کند، افزونه وردپرس کنونیک است. با خرید و نصب آن در سایت خود می‌توانید از امکانات مناسبی که در بخش دسته بندی‌ها در وردپرس برای شما ایجاد می‌کند، بیشترین بهره را ببرید.

ادامه مطلب »
تصویر بنر مقاله اهمیت جستجوی کلمات کلیدی

اهمیت جستجوی کلمات کلیدی در سئوی محتوا

در عصر سئو و بازدیدهای فراوانی که از طریق موتورهای جستجو در مورد وب‌سایت‌ها صورت می‌گیرد، کلمات کلیدی نقش مهمی را در ارتباط کاربران با محتواهای موردنظرشان ایفا می‌کنند. در اهمیت جستجوی کلمات کلیدی و تحقیق در مورد آنها همین مقدار بس که آنها به عنوان یکی از پایه‌های اساسی سئو موفق سایت درنظر گرفته می‌شوند. با انتخاب و به کارگیری کلمات کلیدی مناسب، تجارت‌های آنلاین می‌توانند تولید محتوا مناسب‌تری انجام دهند. در نتیجه شانس آنها در دیده شدن در صفحه نتایج موتورهای جستجو افزایش می‌یابد. لذا می‌توانند افزایش ترافیک در سایت خود را تجربه کنند و به تدریج بازدیدکنندگان سایت را به مشتریانی دائمی تبدیل نمایند. اما در واقع منظور ما از جستجوی کلمات کلیدی یا به عبارتی تحقیق و بررسی پیرامون آنها چیست؟ فرآیندی که در آن شما (به عنوان صاحب وب‌سایت و کسب‌وکار) به جستجو و بررسی کلمات و عبارات مرتبط با صنعت خود می‌پردازید تا مناسب‌ترین و پرکاربردترین آنها را که بیشتر توسط کاربران سرچ می‌شود، پیدا کنید، اصطلاحاً جستجو یا تحقیق در مورد یافتن کلمات کلیدی می‌گویند. در این جستجو، تعداد دفعات سرچ کاربران، میزان رقابت بر سر آن کلمه کلیدی و بررسی اهداف کاربران از آن کلمه، موضوعات مهمی هستند که باید درنظر بگیرید. زیرا به شما کمک می‌کنند تا درک بهتری از آن واژه و مخاطبان مربوطه پیدا کنید. در نهایت تولید محتوای وب بهتری انجام دهید.

اگر تحقیقات کامل و جامعی در مورد کلمات کلیدی صورت بگیرد، نه تنها باعث بهینه‌سازی محتوای سایت شما می‌شود، بلکه به شما اجازه می‌دهد تا کلمات و ایده‌هایی که رقابت کمتری در آنها وجود دارد، شناسایی کنید. به این ترتیب به شکل ساده‌تر و با هزینه کمتری می‌توانید بازدیدکننده بیشتری به سایت خود جذب کنید. در مجموع می‌توان گفت جستجوی کلمات کلیدی به شکل مناسب از لحاظ سئو بسیار اهمیت دارد. باعث بهبود وضعیت وب‌سایت شما در موتورهای جستجو می‌گردد و محتواهای تولیدشده توسط شما بیشتر مورد بازدید قرار می‌گیرد.

این محتوا تنها برای کاربران دارای پلن طلایی و پلن نقره‌ای قابل نمایش است.
وارد شوید تعیین سطح عضویت
ادامه مطلب »
تصویر بنر مقاله بهینه سازی کلمات کلیدی

ابزار مناسب بهینه سازی کلمات کلیدی در تولید محتوا

بهینه سازی کلمات کلیدی برای جذب ترافیک به وب‌سایت ضروری است. این‌که سایت شما در موتورهای جستجو به صورت نرمال در جایگاه بالایی دیده شود، اصلاً ساده نیست. امروزه رقابت شدیدی برای قرارگیری در جایگاه مناسبی در صفحه نتایج موتورهای جستجو (SERP) وجود دارد. همچنین به‌روزرسانی‌هایی که این‌گونه موتورها (مانند گوگل) در الگوریتم‌ها و قوانین خود انجام می‌دهند، کار را سخت‌تر می‌کند. اما این مسئله نباید مانع تلاش‌های شما برای بهینه سازی کلمات کلیدی در تولید محتوای سایت شود. مطالعات نشان می‌دهند که تجارت‌هایی که رشد سریع‌تری داشته‌اند، تلاش بیشتری در زمینه سئو (بهینه سازی برای موتورهای جستجو) انجام داده‌اند. لذا ضروری است که به صورت پیوسته سئوی سایت خود را بررسی کرده و سعی در بهبود آن داشته باشید. یکی از زمینه‌های مهم در این حیطه بهینه سازی و جستجو برای کلمات کلیدی مناسب است. ما قبلاً در مقاله «ابزار بهینه‌ساز محتوا چیست؟» در مورد ضرورت و اهمیت استفاده از ابزار در مسئله کلمات کلیدی و تولید محتوا سخن گفتیم. در این مقاله سعی داریم چند ابزار رایگان کلمه کلیدی را به شما معرفی کنیم تا به کمک آن‌ها بتوانید به بهینه سازی کلمات کلیدی محتوای سایت خود بپردازید.

ادامه مطلب »
بنر مقاله مربوط به برطرف کردن مشکلات سرعت سایت در جاوا اسکریپت

برطرف کردن مشکلات سرعت سایت در جاوا اسکریپت

وقتی صحبت از تکنیک‌های بهینه کردن سایت و کاهش زمان پاسخ‌دهی آن می‌شود، مسائلی چون فشرده‌سازی، بهینه کردن تصاویر و فایلهای استفاده شده یا حتی استفاده از تکنیک‌های کش (HTTP caching) بیشتر در ذهن جاری می‌گردد. اگر از سایت‌های وردپرسی استفاده می‌کنید، افزونه‌هایی چون Nitropack و افزونه Wp-rocket بیشتر مطرح می‌شوند. گر چه این موارد همگی مهم هستند و مطالب فراوانی نیز در مورد هر یک بیان شده است، اما برخی مسائل بهینه‌سازی سایت نیز هستند که کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند، در حالیکه این موارد می‌توانند بر روی سرعت سایت شما بسیار تاثیرگذار باشند. این موارد در اثر کدهای جاوا اسکریپت بوجود می‌آیند. یعنی کدنویسی نامناسب در جاوا اسکریپت می‌تواند بر روی سرعت سایت شما اثر منفی داشته باشد. لذا در این مقاله به سه مورد از آنها اشاره می‌کنیم. به ‌صورت فهرست‌وار این موارد عبارتند از: Long tasks (وظایف طولانی)، Large bundle sizes (حجم زیاد فایل) و Hydration issues (مشکلات ناشی از ترکیب کد جاوا اسکریپت). در ادامه مقاله معمولاً سعی می‌کنیم از نام انگلیسی این مشکلات استفاده کنیم تا در برداشت مفهوم مقاله اشتباهی صورت نگیرد.

این محتوا تنها برای کاربران دارای پلن طلایی قابل نمایش است.
وارد شوید تعیین سطح عضویت
ادامه مطلب »
تصویر بنر مقاله ابزار بهینه ساز محتوا

ابزار بهینه ساز محتوا چیست، مفاهیم سئو در محتوا

احتمالاً شما نیز تاکنون با واژه‌هایی چون سئو (SEO) و بهینه‌سازی محتوا ( content optimization) روبه‌رو شده‌اید. در واقع این مفاهیم مأموریت هایی هستند که برای ارتقای یک وب‌سایت و عملکرد بهتر آن باید انجام شوند. به نوعی می‌توان آن‌ها را ترکیبی از هنر و دانش دانست. اگر شما نیز در زمینه وبلاگ‌نویسی فعالیت می‌کنید یا به تولید‌ محتوای وب علاقه دارید، این مقاله مناسب شما است. شاید شما بتوانید تولید محتوا انجام دهید، اما نتیجه لازم از محتوای تولیدشده را نمی‌توانید به همین راحتی بدست بیاورید. زیرا هر محتوایی توسط موتورهای جستجو در جایگاه‌های مناسب قرار نمی‌گیرد. بلکه باید فرآیند بهینه‌سازی محتوا به خوبی انجام شود تا این کار عملی گردد. در این مقاله ابتدا اشاره‌ای به مفهوم بهینه‌سازی محتوا برای سئو و اهمیت آن می‌کنیم. سپس توضیح می‌دهیم که چگونه باید محتوای بهینه تولید کنید. در خصوص ابزار بهینه ساز محتوا نیز مطالبی از نظرتان خواهد گذشت پس با ما در ادامه این مقاله همراه باشید!

این محتوا تنها برای کاربران دارای پلن طلایی, پلن معمولی, و پلن نقره‌ای قابل نمایش است.
وارد شوید تعیین سطح عضویت
ادامه مطلب »