لرن بلاگ

تصویر بنر مقاله بک آپ دایرکت ادمین

بک‌آپ دایرکت‌ادمین، نحوه بک‌آپ از وب‌سایت در DirectAdmin

مقدمه

آیا شما نیز این جمله مشهور را شنیده‌اید؟ «پیشگیری بهتر از درمان است». به همین دلیل است که ما توصیه می‌کنیم همواره از وب‌سایت‌های خود نسخه پشتیبان یا بک‌آپ (backup) تهیه کنید. زیرا ممکن است اتفاق ناخواسته‌ای برای وب‌سایت شما رخ دهد. در واقع وب‌سایت آنلاین شما در یک هاست و به کمک یک سری قطعات سخت‌افزاری کامپیوتری به فعالیت خود ادامه می‌دهد. هیچ تضمینی وجود ندارد که سایت شما 100 درصد از خطرات ایمن باشد. در این مقاله می‌خواهیم به بررسی بک‌آپ دایرکت‌ادمین بپردازیم. ابتدا به این مسئله می پردازیم که «DirectAdmin چیست؟». سپس آموزش نحوه تهیه نسخه پشتیبان از وب‌سایت خود را که در محیط DirectAdmin میزبانی می‌شود، ارائه کنیم.

DirectAdmin چیست؟

شما به دنبال بک‌آپ دایرکت‌ادمین هستید. پس احتمالاً اکنون که این مقاله را می‌خوانید با دایرکت‌ادمین آشنایی اولیه‌ای دارید. اما صرفاً برای آن دسته از خوانندگانی که آشنایی ندارند، توضیح مختصری در این مورد می‌دهیم.
دایرکت‌ادمین از سال 2003 مطرح شد. این ابزار در واقع یک محیط کاربری برای میزبانی سایت ایجاد می‌کند. به نوعی پنل کنترل1Control Panel وب‌سایت شما است. ابزاری با رابط کاربری مناسب که معمولاً توسط هاست‌ها و ارائه‌دهندگان خدمات میزبانی وب استفاده می‌شود. معمولاً در محیط سیستم عامل لینوکس اجرا می‌شود و قابلیت اجرا روی سیستم‌های ویندوزی را ندارد. به کمک این ابزار شما می‌توانید فایل‌ها، پایگاه‌های داده، ایمیل‌ها و سایر بخش‌های مرتبط با وب‌سایت آنلاین خود را مدیریت کنید.

معمولاً بعد از خرید پلن‌های هاست وب‌سایت، لینکی برای دسترسی به پنل DirectAdmin به شما داده می‌شود. با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور در آن می‌توانید به رابط کاربری DirectAdmin وارد شوید.

بک‌آپ دایرکت‌ادمین، گام نخست

برای تهیه نسخه پشتیبان از وب‌سایت، در گام نخست باید به پنل کاربری دایرکت‌ادمین خود وارد2login شوید. برای این منظور بر روی لینکی که توسط هاست وب‌سایت شما ارائه شده است، کلیک کنید. این لینک معمولاً به یکی از این حالت‌ها ارائه می‌شود:

  • حالت اول: https://your-domain.com:2222
  • حالت دوم: https://IP-address:2222
  • حالت سوم: https://server-hostname:2222

صفحه‌ای مانند تصویر زیر در مرورگر شما نمایش داده می‌شود.
شما نام کاربری و رمز عبور خود را وارد می‌کنید و سپس می‌توانید به قابلیت‌ها و ویژگی‌های DirectAdmin از جمله بک‌آپ دایرکت‌ادمین، دسترسی داشته باشید.

تصویر پنل کاربری دایرکت ادمین

گام دوم جهت بک‌آپ از وب‌سایت در DirectAdmin

جهت بک‌آپ گرفتن از وب‌سایت در DirectAdmin بعد از ورود به پنل کاربری باید به بخش Advanced Features در صفحه اصلی مراجعه کرده و سپس بر روی گزینه Create/Restore Backups کلیک کنید.

تصویر بک آپ دایرکت ادمین و گزینه Create/Restore Backups

گام سوم، تصمیم‌گیری در مورد دامنه

در این مرحله باید تصمیم بگیرید که آیا می‌خواهید از تمامی دامنه‌های موجود در هاست خود، پشتیبان‌گیری کنید یا آنکه فقط دامنه یا زیردامنه خاصی را مدنظر دارید. ما در این مثال گزینه تمامی دامنه‌ها را انتخاب کرده‌ایم. بنابراین در این مرحله گزینه All Domains را به حالت فعال در می‌آوریم.

تصویر مربوط به تمامی دامنه ها در بک‌آپ دایرکت‌ادمین

بک‌آپ دایرکت‌ادمین، گام چهارم

بعد از ورود به قسمت پشتیبان‌گیری و انتخاب گزینه All Domains، باید مشخص کنید که چه قسمت‌هایی از هاست یا وب‌سایت شما پشتیبان گرفته شود. پیشنهاد می‌کنیم تمامی گزینه‌های موجود را تیک بزنید تا بک‌آپ دایرکت‌ادمین به صورت کامل انجام شود. این گزینه‌ها در شاخه‌هایی چون داده‌های وب‌سایت3Website Data، داده‌های ایمیل4Email Data، داده‌های FTP5FTP Data و … وجود دارند.

تصویر گزینه های مربوط به بک‌آپ دایرکت‌ادمین

گام پنجم جهت بک‌آپ از وب‌سایت در DirectAdmin

در این مرحله دیگر اکثر کارها انجام شده است. کافی است بر روی دکمه CREATE BACKUP موجود در گوشه پایین سمت راست صفحه کلیک کنید.

تصویر دکمه CREATE BACKUP جهت بک‌آپ دایرکت‌ادمین

شما بعد از کلیک بر روی دکمه CREATE BACKUP در صفحه مربوطه پیام سبزرنگی مشاهده می‌کنید. این پیام به شما اعلام می‌کند که فرآیند بک‌آپ از وب‌سایت در DirectAdmin در جریان است. شما پیامی را بعد از اتمام فرآیند پشتیبان گیری از وب‌سایت، دریافت خواهید کرد.

تصویر مربوط به پیام موفقیت بک آپ DirectAdmin

بک‌آپ در دایرکت‌ادمین آغاز می‌شود. اگر آدرس ایمیل خود را به درستی معرفی کرده باشید، بعد از اتمام فرآیند، یک ایمیل اطلاع‌رسانی دریافت خواهید کرد. همچنین می‌توانید از میان گزینه‌های صفحه اصلی پنل DirectAdmin، گزینه File Manager را انتخاب کنید. سپس به داخل پوشه backup بروید. در آن‌جا فایلی فشرده را خواهید یافت که محتویات بک‌آپ دایرکت‌ادمین را در خود دارد.

جمع‌بندی

در این مقاله به موضوع بک‌آپ دایرکت‌ادمین پرداختیم. ذکر کردیم که برای پیشگیری از هرگونه مشکل احتمالی که ممکن است برای وب‌سایت شما رخ بدهد، بهتر است به صورت منظم از سایت خود بک‌آپ بگیرید. اگر با محیط DirectAdmin و جزئیات آن آشنایی کافی ندارید، پیشنهاد می‌کنیم مستندات سایت اصلی دایرکت‌ادمین را مطالعه بفرمایید.

همچنین اگر وب‌سایت شما، یک وب‌سایت وردپرسی است، در این مقاله برخی افزونه‌های مهم وردپرسی را نیز بیان کرده‌ایم که می‌توانند پاسخ‌گوی پشتیبان‌گیری یا سایر نیازهای سایت شما باشند.

پاورقی:

  • 1
    Control Panel
  • 2
    login
  • 3
    Website Data
  • 4
    Email Data
  • 5
    FTP Data
در صورتی که از خواندن مقاله فوق لذت برده‌اید، احتمالا مطالب کتاب های زیر نیز می تواند برای شما مفید باشد. توصیه لرن بلاگ آن است که چنین کتاب هایی را تهیه کرده یا در صورت وجود نسخه آنلاین، به مطالعه آنلاین آنها بپردازید: