لرن بلاگ

تصویر بنر مقاله سئوی کپی رایتینگ چیست

سئوی کپی رایتینگ چیست؟ روش درست تبلیغ نویسی

مقدمه

شاید واژه‎ سئوی کپی رایتینگ یا همان SEO Copywriting را زیاد شنیده باشید. ایجاد ارتباط بین سایت شما و مشتریان ضروری است. اگر می‌‌‌‌خواهید از سایت خود درآمد کسب کنید، باید بدانید که سئوی کپی رایتینگ چیست؟ در واقع باید با روش درست تبلیغ نویسی و جذب مخاطب آشنا باشید. ایجاد ارتباط درست با مشتری ممکن است سخت و گیج کننده باشد. برقرار نمودن رابطه و جذب مشتری یک مسئله است و ایجاد رابطه عمیق و طولانی مدّت با وی مسئله دیگری است. برای همین درک روش درست تبلیغ نویسی به عنوان یکی از راهکارهای ایجاد این ارتباط ضروری به نظر می‌‌‌‌رسد. در واقع کپی رایتینگ یا تبلیغ نویسی به نحوه استفاده از کلمات و تولید محتوا مناسب برای جذب مخاطب و دعوت کردن از وی برای خرید محصولات اشاره دارد. شاید در نگاه اول ساده به نظر بیاید که نوشتن چه مطالبی بیشتر با تمایلات مشتریان سایت شما هماهنگ است، امّا در عمل نیاز دارید که از اصول مناسبی پیروی کنید تا آنچه می‌‌‌‌نویسید بتواند خواننده سایت را متقاعد به خرید محصولات شما کند. در این مقاله یاد می‌‌‌‌گیرید که سئوی کپی رایتینگ چیست و با بهترین الگوها و اصول برای انتخاب روش درست تبلیغ نویسی آشنا می‌‌‌‌شوید. اگر برای سایت خود نیاز به راهنمایی در این موارد داشتید، می‌‌‌‌توانید از خدمات تولید محتوای متنی سایت نیز استفاده کنید.

سئوی کپی رایتینگ چیست؟

سئوی کپی رایتینگ به فرآیند رعایت کردن اصول و روش‌های بهینه و مناسب برای سئو در تبلیغ نویسی سایت و محتوای مربوط به آن گفته می‌‌‌‌شود که می‌‌‌‌تواند باعث جذب مخاطب و افزایش ترافیک وب سایت شما گردد. این موارد شامل تحقیق در مورد کلمات کلیدی و به کارگیری کلمات و محتوای جذاب نیز می‌‌‌‌شود که در نهایت بتواند کاربر سایت را به انجام اقداماتی چون خرید یک محصول، ثبت نام در خبرنامه سایت و امثال آن تشویق کند.

در بیانی دیگر باید گفت یک تفاوت عمده بین سئوی کپی رایتینگ و سایر مباحث سئوی محتوای سایت وجود دارد. آن تفاوت در اینجاست که در تبلیغ نویسی و محتوایی که برای این هدف تولید می‌‌‌‌شود، شما به دنبال تبدیل کردن کاربر سایت به مشتری و خریدار هستید. صرفا هدف شما افزایش ترافیک سایت یا افزایش مخاطبان آن نیست! نکته دیگر در این حالت طول محتوای تولید شده است. شما در مقالات وبلاگ سایت خود ممکن است محتوایی در حد 1000 کلمه یا بیشتر را برای هر مقاله در نظر بگیرید. در حالی که در تبلیغ نویسی محتوای به کار رفته معمولا کمتر است.

با این وجود، این دو نوع محتوا می‌‌‌‌توانند همراستا و هم جهت با هم نیز حرکت کنند. یعنی می‌‌‌‌توانید مقالاتی در سایت خود بنویسید که در آنها فراخوانی به اقدام‌های مورد نیاز1CTA وجود داشته باشد. از لغات و عباراتی استفاده کنید که کاربران را تشویق به خرید از سایت شما کند. در عین حال مطالب علمی‌‌‌‌ و کاربردی نیز به آنها آموزش داده می‌‌‌‌شود. قبلا در مقاله «تولید محتوا: web copy و web content» در مورد تفاوت web copy و web content صحبت کرده بودیم. شما می‌‌‌‌توانید در برخی موارد این مسائل را با یکدیگر ادغام کنید.

در ادامه برخی قسمت‌ها و مطالبی که در وب سایت‌ها استفاده می‌‌‌‌شوند، در حالیکه قابلیت استفاده از اصول سئوی کپی رایتینگ نیز در آنها وجود دارد، به صورت فهرست وار بیان می‌‌‌‌شوند.

  • صفحه پرداخت نهایی
  • توضیحات محصولات
  • محتوای تبلیغاتی درون سایت
  • مطالب سایت2website copy
  • دکمه‌های CTA
  • صفحات فرود3Landing pages

همانند تمامی ‌‌‌‌جنبه‌های سئوی محتوا که در واقع هدف آن تولید محتوایی است که بیشتر با استانداردهای موتورهای جستجوی همخوانی داشته باشد، یادگیری روش‌ها و نکات مناسب در سئوی کپی رایتینگ نیز ضروری و لازم است. لذا اکنون که تا حدودی متوجه شده‌‎اید سئوی کپی رایتینگ چیست، در ادامه مقاله سعی می‌‌‌‌کنیم این اصول و روش‌های بهینه در تبلیغ نویسی را مختصراً توضیح دهیم.

روش درست تبلیغ نویسی، اصول و نکات

شناخت مخاطبان

مسلّماً اولین گام در تبلیغ نویسی موفق، شناخت مخاطبان است. بدون اطلاع دقیق از مخاطبان هدف سایت، تولید محتوای وب به صورت مناسب امکان پذیر نیست. این مسئله به خصوص در بحث تبلیغ نویسی اهمیت بیشتری پیدا می‌‌‌‌کند. زیرا هدف شما جذب مخاطب و تبدیل آن به مشتری است. لذا محتوایی که تولید می‌‌‌‌کنید (همان کپی رایتینگ) تنها در صورتی می‌‌‌‌تواند برای مخاطب جذاب باشد که آنها را به خوبی شناخته باشید. البته شناخت و پیدا کردن مخاطبان هدف در این حالت چندان تفاوتی با سایر حالت‌های بازاریابی محتوا ندارد. لذا قبل از اقدام به نوشتن متون تبلیغاتی حتماً این نکته و اصل را در نظر داشته باشید.

تحقیق در مورد کلمات کلیدی

قبلاً در مقاله «اهمیت جستجوی کلمات کلیدی در سئوی محتوا» در مورد کلمات کلیدی یا به عبارتی کلیدواژه‌ها صحبت کردیم. مسلّماً در سئوی کپی رایتینگ نیز این مسئله از اهمیت بالایی برخوردار است. یعنی شما باید در مورد کلمات و لغاتی که مخاطبان هدف، هنگام جستجو در مورد محصولات یا خدمات مشابه با سایت شما استفاده می‌‌‌‌کنند، تحقیق کنید و از آن لغات و عبارات در تولید محتوای خود استفاده ‌‌‌‌کنید. در مورد بحث تبلیغ نویسی، شناخت این کلیدواژه‌ها کمک می‌‌‌‌کند تا شما به قصد و هدف مشتری‌ها پی ببرید. لذا می‌‌‌‌توانید متن خود را به گونه‎‌ای بنویسید که بتواند آنها را به خرید از سایت شما متقاعد کند.

روش درست تبلیغ نویسی: نوشتن برای مخاطبان هدف

در قسمت‌های قبل گفتیم که شناخت مخاطبان هدف برای تبلیغ نویسی یا کپی رایتینگ ضروری است. بعد از شناخت آنها، باید در عمل هنگام نوشتن متن تبلیغ و یا تولید محتوا، آنها را در نظر داشته باشید. آنها به دنبال راه حل‌هایی برای مشکلات خود هستند. شما باید بتوانید در متن و تولید محتوای خود آنها را قانع کنید که چرا سایت و شرکت شما یکی از بهترین راه حل‌ها برای مشکل آنها است.

مثلاً فرض کنید در مورد «ابزارهای بازاریابی سریع و راحت» خدماتی در شرکت خود ارائه می‌‌‌‌کنید. بعد از تحقیق در مورد کلمه کلیدی و اینکه متوجه شده‌‎اید کاربران چنین واژه‎‌ای را زیاد سرچ می‌‌‌‌کنند، تنها به کار بردن آن در داخل متن شما کافی نیست! شما باید در متن کپی رایتینگ خود به خوبی توضیح دهید که چرا ابزارها و خدمات شما در زمینه بازاریابی از جمله سریع‎‌ترین ابزارها هستند و چرا کاربران به کمک آنها «به راحتی» می‌‌‌‌توانند به اهداف خود برسند.

دقیق و هدف‎مند بنویسید

یکی از مسائل مهم در سئوی کپی رایتینگ بحث نوشتن ساده و دقیق است. اگر هدف شما از تبلیغ نویسی آن است که کاربران سایت را به مشتری تبدیل کنید، باید دقیقاً توجه داشته باشید که چه می‌‌‌‌نویسید. از عبارات پیچیده و جملات سخت اجتناب کنید. تنها آن مطالبی را در نوشتار خود قرار دهید که واقعاً برای جذب مخاطب یا معرفی محصول شما ضروری است.

البته چنین مهارتی به راحتی بدست نمی‌‌‌‌آید. مسلّماً برای اینکه درک کنید چه مطالبی برای تبلیغ نویسی مناسب بوده و چه مواردی اثر نامطلوب می‌‌‌‌گذارد، نیاز به تجربه و تمرین دارید. امّا در هر صورت این نکته را به عنوان یکی از اصول روش درست تبلیغ نویسی در نظر داشته باشید.

تصویر مربوط به روش درست تبلیغ نویسی

تست و ارزیابی مداوم

یکی دیگر از نکاتی که در زمینه پرسش «سئوی کپی رایتینگ چیست؟» باید عنوان کرد مسئله تست و ارزیابی مداوم خروجی کار تولید محتوا است. قرار است بتوانید با متن خود مخاطبان را راضی به خرید از سایت کنید. این کار نیاز به ارزیابی خروجی فرآیند نیز دارد.

مثلا می‌‌‌‌توانید در مورد محصولات مختلف خود با کلمات و عبارات متفاوتی از کاربران اقدام به عمل را مطالبه کنید. سپس با توجه به تحلیل‌های سایت خود و میزان فروشی که هریک از آن محصولات داشته، بررسی کنید که کدام عبارت بیشتر مورد استقبال مخاطبان سایت قرار گرفته است؟ با این کار مشخص می‌‌‌‌شود که کدام یک از متونی که در تبلیغ نویسی استفاده کرده‌‎اید، بازخورد بهتری داشته است. این گونه ارزیابی‌ها و سعی و خطاها برای تشخیص روش درست تبلیغ نویسی ضروری هستند.

جمع‌بندی

در این مقاله به پرسش «سئوی کپی رایتینگ چیست؟» پاسخ دادیم. در واقع آگهی نویسی و تبلیغ محصولات و خدمات یک وب‌سایت از ارکان مهم تولید محتوای وب محسوب می‌‌‌‌شود. لذا با بررسی برخی نکات و اصولی که روش درست تبلیغ نویسی را بیان می‌‌‌‌کنند، سعی کردیم راهنمای مختصر و مفیدی در این خصوص در اختیار علاقه‌مندان قرار دهیم. اگر به موضوع تولید محتوا و کپی رایتینگ علاقه دارید، خواندن کتاب رازهای تبلیغ نویسی جهت فروش بیشتر را هم توصیه می‌‌‌‌کنیم.

پاورقی:

  • 1
    CTA
  • 2
    website copy
  • 3
    Landing pages
در صورتی که از خواندن مقاله فوق لذت برده‌اید، احتمالا مطالب کتاب های زیر نیز می تواند برای شما مفید باشد. توصیه لرن بلاگ آن است که چنین کتاب هایی را تهیه کرده یا در صورت وجود نسخه آنلاین، به مطالعه آنلاین آنها بپردازید: