چرا به فرم ثبت نام کاربر در وردپرس نیاز داریم؟
قبل از بررسی هر موضوع دیگری، بیایید به این سؤال پاسخ دهیم: ″چرا ما به فرمهای ثبت نام کاربر در وردپرس نیاز داریم؟″ ما برخی از مهمترین دلایلی که اهمیّت صفحه ثبت نام در وردپرس و به طورکلی در هر وبسایتی را بیان میکنند، در ادامه بیان میکنیم:
- جمعآوری اطلاعات کاربران: شما در صفحه ثبت نام کاربر در سایت خود اطّلاعات خاصی از کاربران اخذ میکنید. بسته به اینکه چه اطّلاعاتی جمعآوری میکنید، میتوانید شناخت مناسب و دقیقی از کاربران سایت خود بدست آورید. این شناخت به شما کمک میکند تا جهت مناسبی برای سایت خود اتخاذ کنید و تصمیمگیریهای مناسبی در کسبوکار آنلاین خود داشته باشید.
- بازاریابی از طریق ایمیل: ثبت نام کاربران در زمینه تلاشهای بازاریابی شما نیز مؤثر است. شما میتوانید لیست ایمیل کاربران ثبت نام کرده در سایت را تهیه کرده و برای آنها پیشنهادهای محصولات، مقالههای اطلاعدهنده از سایت، کدهای تخفیف و … ارسال کنید و به این ترتیب به جذب مشتری در سایت خود بپردازید.
- مدیریت نقش کاربران: ما قبلاً در مقاله بخش کاربران در وردپرس درمورد نقشهای کاربران در این سیستم مدیریت محتوا صحبت کردهایم. با قراردادن صفحه ثبت نام در وردپرس میتوانید به کاربرانی که از این طریق ثبت نام میکنند، نقش دهید و این فرآیند را سادهتر کنید.
البته اینها تنها برخی از دلایلی است که اهمیت ثبت نام کاربر در وردپرس را بیان میکنند. اگر شما دارای سایت تجاری هستید و محصولاتی را به کاربران خود میفروشید، اساساً وجود یک سیستم ورود و ثبت نام کاربران در سایت ضروری است. زیرا بدون آن شاید در مورد اینکه کدام کاربر چه سفارشی را در سایت شما ثبت کرده است، به مشکلات جدی برخورد کنید!
با ذکر این توضیحات، در ادامه این مقاله به سراغ مسئله ایجاد صفحه ثبت نام در سایت میرویم.
روشهای ساختن صفحه ثبت نام در وردپرس
همانطور که ذکر شد برای ایجاد یک فرم ثبت نام یا همان صفحه ثبت نام در سایت در ساختار وردپرس، دو روش عمده وجود دارد. روش اول بهکارگیری افزونه ثبت نام وردپرس است. راهکار دوم استفاده از قابلیت درون ساختار وردپرس برای ثبت نام کاربر در وردپرس است.
روش بهکارگیری قابلیت ثبت نام کاربر در وردپرس
در این روش شما نیازی به نصب افزونه ثبت نام کاربر در سایت خود ندارید. بلکه کافی است از طریق بخش Appearance و سپس قسمت Widgets در سایت خود اقدام کنید. پس از آن بسته به اینکه از چه تم یا قالب وردپرسی در سایت خود استفاده میکنید، میتوانید از ویجتی به نام Meta سود برده و لینک مربوط به ثبت نام کاربران در سایت را ایجاد کنید.
پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد جزئیّات انجام این روش از مقاله «ثبت نام کاربر در وردپرس بدون افزونه» کمک بگیرید. توجه داشته باشید که بسته به قالبی که شما در سایت وردپرسی خود استفاده میکنید، ممکن است ویجتهای موجود در سایت شما متفاوت باشد و بهکارگیری این روش، شاید با هر قالبی امکانپذیر نباشد.
مزایای روش ثبت نام کاربر در وردپرس بدون نصب افزونه
از جمله مزایای روش ثبت نام کاربر در وردپرس بدون افزونه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- عدم نیاز به ساختن فرم ثبت نام یا ورود کاربر (چرا که این فرمها بهصورت پیشفرض توسط وردپرس ایجاد میشوند).
- عدم نیاز به افزونههای وردپرسی که به نوعی به کاهش پیچیدگی و حجم سایت شما کمک شایانی میکند.
معایب روش ثبت نام کاربر در وردپرس بدون نصب افزونه
خوب در کنار مزایا، هر روشی معایبی نیز دارد. از جمله معایب روش ایجاد صفحه ثبت نام در وردپرس بدون افزونه، میتوان موارد زیر را برشمرد:
- روش آسانی برای شخصیسازی و استایل دهی مناسب فرم ثبت نام و ورود کاربر در این حالت وجود ندارد.
- شما نمیتوانید فیلدهای بیشتری از آنچه که بهصورت پیشفرض وردپرس در اختیارتان قرار میدهد، به صفحه ثبت نام در وردپرس اضافه کنید.
روش استفاده از افزونه ثبت نام وردپرس
روش دیگری که برای ثبت نام کاربر در وردپرس وجود دارد، استفاده از افزونهها است. تعداد زیادی افزونه ثبت نام وردپرس توسط توسعهدهندگان مختلف ایجاد شده است. به کمک این افزونهها، میتوانید فرم ثبت نام در سایت خود ایجاد کنید. در نتیجه کاربران با پر کردن فیلدهای اطّلاعاتی مربوطه به ثبت نام در سایت شما میپردازند.
علاوه بر آن، برخی افزونهها به شما اجازه میدهند که نقش کاربران را نیز در هنگام ثبت نام کاربر در وردپرس، معین کنید. به این ترتیب بعد از ثبت نام، دیگر نیازی به تعیین دستی نقش کاربران نیست.
ویژگیهای افزونه ثبت نام وردپرس مناسب
شاید با وجود افزونههای متعدّد در بحث ایجاد صفحه ثبت نام در وردپرس، انتخاب گزینه مناسب کمی دشوار باشد. این سؤال که بهترین افزونه ثبت نام وردپرس کدام است؟ برای بسیاری از افراد پیش میآید. برای پاسخ به چنین پرسشهایی بهتر است ویژگیهای یک افزونه ثبت نام وردپرس مناسب را بررسی کنیم.
به طور کلی یک افزونه ثبت نام وردپرس به شما اجازه میدهد که فرمهای ثبت نام را به آسانی و ترجیحاً بهصورت قابلیت کشیدن و رهاکردن المانها، در سایت وردپرسی خود ایجاد کنید. همچنین برای افراد تازهکار راهنماییها و مستندات مناسبی نیز باید ارائه شود. از جمله دیگر ویژگیهای یک افزونه ثبت نام وردپرس مناسب، میتوان به قابلیت تطبیقپذیری با ووکامرس اشاره کرد. زیرا بسیاری از سایتهای تجارت الکترونیک که با وردپرس ایجاد میشوند، از این افزونه استفاده میکنند. از جمله دیگر ویژگیهای پلاگین ثبت نام و ورود کاربران سایت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- امکان ایجاد فیلدهای اطّلاعاتی دلخواه متناسب با نیاز سایت
- داشتن صفحه کاربری مناسب برای کاربران ثبت نامکننده
- قابلیت مشخصکردن نقش کاربران و مسئولیتهای آنها هنگام ثبت نام
- اینکه بتوانید پیامهای مربوط به فرم و ثبت نام کاربر در وردپرس را شخصیسازی کنید
- ارسال ایمیل تأیید بعد از ثبت نام کاربران در سایت
خیلی موارد دیگر هم هستند که میتوانیم به این لیست اضافه کنیم. توصیه میکنیم قبل از انتخاب افزونه ثبت نام وردپرس برای سایت خود، مستندات و سایت مربوط به افزونه را به خوبی مطالعه کنید تا از ویژگیها و قابلیتهای آن افزونه آگاه شوید. سپس اقدام به خرید یا نصب افزونه کنید.
مراحل استفاده از افزونه برای ایجاد فرم ثبت نام کاربر در وردپرس
از جمله افزونههای مناسب برای ثبت نام کاربر در وردپرس، میتوان افزونههای دیجیتس، یوزر رجیستریشن و Paid Memberships Pro را نام برد. ما در این بخش مقاله قصد نداریم به جزئیّات نحوه کار با هر یک از این افزونهها بپردازیم. به طورکلی مراحل انجام کار با آنها روال مشخصی دارد که ما این روال کلی را (بر مبنای افزونه User Registration) در این قسمت مقاله توضیح میدهیم.
مرحله اوّل: فعالکردن ثبت نام کاربر در وردپرس
فرقی نمیکند که از چه روشی به ایجاد صفحه ثبت نام در وردپرس میپردازید. در هر صورت باید در داشبورد وردپرسی خود، امکان ثبت نام کاربران در سایت را فعّال کنید. این قابلیت معمولاً در بخش Settings و در قسمت General در سایت وردپرسی قرار دارد. با مراجعه به آن قسمت و زدن تیک گزینه Anyone can register قابلیت ثبت نام در سایت فعّال میشود.
مرحله دوم: دانلود و نصب افزونه ثبت نام وردپرس
در این مرحله باید افزونه ثبت نام وردپرس موردنظر خود را انتخاب کرده و با خرید و یا دانلود فایل آن (در صورت رایگان بودن) به نصب افزونه بپردازید. اگر با نصب افزونه در وردپرس آشنایی ندارید، مقاله «نصب افزونه وردپرس» را مطالعه بفرمایید. بعد از نصب و فعالکردن افزونه به سراغ گام بعدی بروید.
مرحله سوم: نصب صفحات نمونه ثبت نام کاربر
از این مرحله به بعد، بر اساس افزونهای که شما در سایت خودتان استفاده میکنید، مراحل میتواند متفاوت باشد. اما اگر از افزونه User Registration در سایت خود سود میبرید، با مراجعه به قسمت Plugins و سپس Installed Plugins دکمهای در بالای صفحه به نام Install User Registration Pages مشاهده خواهید کرد. با کلیک بر روی این دکمه صفحاتی به سایت وردپرسی شما اضافه میشوند که مخصوص این افزونه هستند.
مرحله چهارم: استفاده از فرم پیشفرض
بعد از انجام مراحل قبل و نصب افزونه User Registration یک بخش جدید با همین نام در نوار کناری داشبورد وردپرس شما ایجاد میشود. در قسمت مربوطه گزینهای به نام Default form وجود دارد که بخش مناسبی برای کاربرانی است که میخواهند به سادگی با یک فرم ساخته شده کار خود را آغاز کنند.
با کلیک بر روی آن، فیلدهای پیشفرض فرم ثبت نام کاربر وردپرس پیش روی شما قرار میگیرد که میتوانید به ویرایش آنها (حذف یا اضافهکردن موارد مختلف) بپردازید.
البته این افزونه جزئیات بیشتری هم دارد. بخصوص اگر نسخه حرفهای آن را در سایت خود نصب کنید، قابلیتهای بیشتری نیز در اختیار خواهید داشت. ما در این مقاله به همین مقدار بسنده میکنیم. بعد از ساختن فرم ثبت نام خود به کمک این افزونه (یا هر افزونه دیگری) میتوانید صفحه ثبت نام در وردپرس که از طریق این افزونهها ایجاد میشود، در منوی سایت خود بگنجانید تا کاربر با کلیک بر روی آن به صفحه ثبت نام سایت منتقل شود و بتواند فرآیند ثبت نام در سایت را انجام دهد.
جمعبندی
در این مقاله در خصوص نحوه ایجاد صفحه ثبت نام در وردپرس صحبت کردیم. گفتیم که خود وردپرس هم به صورت پیشفرض، قابلیت ثبت نام در سایت را فراهم میکند. امّا شاید این قابلیت برای افرادی که طرّاحی منحصر به فردی نیاز دارند، کافی نباشد. همچنین شما نمیتوانید هرگونه اطّلاعات و فیلدی را در فرم ثبت نام خود قرار دهید. بنابراین به سراغ روش دوم رفتیم که در آن به کمک افزونه ثبت نام وردپرس میتوانید فرم ثبت نام کاربر در وردپرس را ایجاد کنید. اگر به دنبال ثبت نام کاربران به کمک شماره تلفن هستید که در حقیقت شماره همراه آنها هنگام ثبت نام در سایت با فرستادن کد تأیید شود، پیشنهاد میکنیم از افزونه دیجیتس برای ایجاد فرآیند ثبت نام کاربران در سایت خود استفاده کنید.