لرن بلاگ

تصویر مربوط به بنر مقاله نصب افزونه وردپرس

نصب افزونه وردپرس، سه راهکار برای نصب پلاگین وردپرسی

مقدمه

نصب افزونه وردپرس موضوع این مقاله است. افزونه‌های وردپرسی کار با سیستم وردپرس را آسان می‌کنند. همچنین قابلیت‌ها و توانمندی‌های این سیستم مدیریت محتوا را افزایش می‌دهند. در واقع بسیاری از کاربران به دلیل همین قابلیت وردپرس (امکان نصب افزونه وردپرس) به سراغ آن می‌آیند و آن را بر دیگر ابزارها ترجیح می‌دهند. اما برخی از همین کاربران ممکن است با جزئیات نصب پلاگین وردپرسی آشنایی نداشته باشند. اگر شما هم جزء آن دسته از افراد هستید، نگران نباشید! ما در این مقاله سه روش مختلف برای نصب افزونه وردپرس ارائه می‌کنیم. با بررسی آنها احتمالا دیگر نباید در این خصوص مشکلی داشته باشید. این روش‌های نصب به صورت فهرست‌وار از طریق داشبورد وردپرس، از طریق آپلود فایل و به کمک FTP هستند.

چگونه به نصب افزونه وردپرس بپردازیم؟

به طور کلی سه روش عمده برای نصب افزونه وردپرس و استفاده از آن وجود دارد. یکی از آنها استفاده از داشبورد وردپرس است. در این روش با جستجو کردن نام افزونه، به نصب پلاگین وردپرسی می‌پردازیم. روش دیگر آپلود کردن فایل پلاگین وردپرسی در داشبورد وردپرس است. آخرین روش نیز کمک گرفتن از پروتکل انتقال فایل (FTP) است. در ادامه هر یک از این روش‌ها را به تفصیل شرح می‌دهیم تا درک کاملی در مورد چگونگی نصب پلاگین وردپرسی بدست بیاورید.

نحوه نصب افزونه وردپرس با جستجوی نام افزونه

در واقع مخزن وردپرس پر از افزونه‌های رایگان وردپرسی است که می‌توانند قابلیت‌های جدیدی به سایت شما اضافه کنند. شاید بتوان گفت که این روش نصب افزونه در وردپرس، راحت‌ترین و رایج‌ترین روش است. افزونه‌های وردپرسی در این مخزن به خوبی بررسی شده‌اند. سازگاری آنها با نسخه‌های مختلف وردپرس نیز در نظر گرفته می‌شود. یعنی اگر موردی باشد که با نسخه فعلی وردپرس شما سازگار نیست، احتمالا به شما اعلام می‌شود. همچنین افزونه‌های موجود در مخزن وردپرس، به‌روزرسانی‌های خودکار دریافت می‌کنند. لذا خیال شما از بابت اینکه از به‌روزترین ویژگی‌ها استفاده می‌کنید، آسوده است. برای اضافه‌کردن یک پلاگین وردپرس جدید به سایت خود، از بخش Plugins در داشبورد کاربری خود، گزینه Add New Plugin را انتخاب کنید.

نحوه اضافه کردن پلاگین وردپرسی

در صفحه مربوطه متوجه یک نوار جستجو در قسمت بالا و سمت راست خواهید شد. می‌توانید با واردکردن نام افزونه و یا کلیدواژه مرتبط با آن به جستجو بپردازید. افزونه‌های وردپرسی گوناگونی در این مخزن یافت می‌شوند. البته شاید افزونه‌های غیررایگان مانند افزونه WP Rocket را نتوانید در این مخزن پیدا کنید. برای نحوه نصب آنها به روش دوم مراجعه کنید. اما افزونه‌های وردپرسی که هم نسخه رایگان دارند و هم نسخه غیررایگان، از طریق جستجو در این قسمت در دسترس قرار می‌گیرند.

بعد از نصب نسخه رایگان چنین افزونه‌هایی می‌توانید پلن خود را ارتقاء داده و نسخه‌های غیررایگان و Pro آن افزونه‌ها را هم استفاده کنید. نمونه چنین افزونه‌هایی، افزونه imagify است.

در صورتی که نام افزونه وردپرسی را نمی‌دانید، اما کاربری و قابلیت خاصی مدنظر شما است، باز هم از طریق همین نوار جستجو باید اقدام کنید. کافی است از طریق منوی کشویی سمت راست نوار جستجو، گزینه Tag را انتخاب کنید. در این حالت تمامی افزونه‌های وردپرس که برچسب موردنظر و مرتبط با درخواست شما را داشته باشند، نمایش داده می‌شوند. مثلا می‌توانید عبارت performance را تایپ کنید تا افزونه‌هایی که برای بهبود عملکرد و سرعت سایت مناسب هستند، برای شما ظاهر شوند.

جستجوی نام افزونه با منوی کشویی و به کمک tag

بهتر است قبل از نصب هر پلاگین به خوبی بررسی کنید که آیا واقعا به آن نیاز دارید یا خیر. اگر نیاز سایت شما در حد نصب افزونه جدید نیست، با نصب بیجای افزونه‌ها حجم سایت خود را بالا نبرید! شناخت دقیق نیازهای سایت، می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد تا بتوانید به خوبی و درست در مورد نصب افزونه وردپرس تصمیم بگیرید.

نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید، آن است که محبوبیت افزونه‌ها را در نظر بگیرید. افزونه‌های محبوب معمولا میزان نصب بالایی دارند. در نتیجه کاربران زیادی آنها را تست کرده‌اند و ایرادهای آنها به مرور زمان برطرف شده است. به نمره‌ای که هر افزونه گرفته و سازگار بودن یا نبودن افزونه با نسخه وردپرس خودتان نیز دقت کنید. افزونه وردپرسی را انتخاب کنید که نمره بالایی از کاربران دریافت کرده و بازخوردهای مثبت بیشتری دارد.

تصویر مربوط به نمره افزونه وردپرس

آپلود افزونه جهت نصب پلاگین وردپرسی

همان‌طور که در بخش قبل گفته شد، روش جستجوی نام افزونه در مورد پلاگین‌هایی که رایگان بوده یا لااقل نسخه رایگان هم دارند، کاربرد دارد. یعنی افزونه‌هایی که در مخزن وردپرس وجود دارند. اما در مورد برخی افزونه‌ها که شرکت‌های دیگری آنها را ساخته‌اند و نسخه رایگان هم ندارند، روش قبل جواب نمی‌دهد. شما برای نصب افزونه وردپرس در چنین حالت هایی از همان قسمت Plugins و گزینه Add New Plugin اقدام می‌کنید. اما تفاوت آن در این است که باید دکمه Upload Plugin در قسمت بالایی صفحه را کلیک کنید. بعد از این کار، وردپرس محلی برای شما ایجاد می‌کند که می‌توانید فایل zip افزونه خریداری شده خودتان را در آن قسمت آپلود کنید.

تصویر مربوط به آپلود افزونه در وردپرس

البته از طریق همان مخزن وردپرس نیز می‌توانید فایل zip افزونه وردپرسی موردنظر خود را دانلود کنید. سپس از طریق همین بخش و این روش نصب افزونه در وردپرس، آن را در سایت خود آپلود کرده و نصب کنید. یعنی این روش برای افزونه‌های رایگان نیز جواب می‌دهد و مشکلی ندارد.

تصویر مربوط به دانلود افزونه وردپرسی از مخزن وردپرس

روش سوم نصب افزونه در وردپرس: FTP

در واقع استفاده از FTP یا همان پروتکل انتقال فایل، روش خاص و جدیدی نیست. همان روش آپلود فایل افزونه جهت نصب و فعال کردن آن است. اما تفاوت در این است که شما از راه دور (سیستم خودتان) به سرور میزبان سایت (هاست) متصل شده و فایل خود را منتقل می‌کنید.
برای این کار نیاز است نرم‌افزارهای لازم برای انتقال فایل و FTP را بر روی سیستم خود نصب کرده باشید. یکی از معروف ترین این نرم‌افزارها، نرم‌افزار FileZilla است. نکته مهم آن است که باید دسترسی به وب‌سایت از طریق SFTP برای شما فراهم باشد.

برای اینکه بدانید چنین دسترسی برای شما فراهم است یا خیر، باید با مسئولین هاست وب‌سایت خود تماس بگیرید. بعد از آنکه مطمئن شدید چنین امکانی برای شما فراهم است، آنها (مسئولین هاست) به شما اطلاعاتی در مورد چگونگی ساخت اکانت FTP و تنظیمات ورود از طریق FTP می‌دهند.

این تنظیمات و اطلاعات مواردی مانند Hostname، نام کاربری و … را شامل می‌شود که باید با ایجاد اکانت FTP در سرور هاست خود، آنها را بدست آورید.

تنظیمات برای نصب افزونه وردپرس از طریق FTP

بعد از آنکه این اطلاعات را بدست آوردید، باید آنها را در نرم‌افزار FTP خود (یعنی همان FileZilla) وارد کنید.

تصویر نرم افزار FileZilla برای نصب پلاگین وردپرسی

تفاوت این روش با روش قبلی آن است که در اینجا برای آپلود فایل‌های مربوط به افزونه، باید آنها را از حالت فشرده1zip خارج کنید. در حالیکه در روش قبلی شما فایل zip را در داشبورد وردپرس قرار می‌دادید. مسئله دیگری که باید دقت کنید آن است که فایل‌های مربوط به پلاگین وردپرس را باید در پوشه wp-content/plugins در هاست خود قرار دهید.
به این صورت که پوشه‌ای که فایل‌ها و پوشه‌های سایت وردپرسی شما در آن قرار دارد (معمولا پوشه‌ای به نام public_html) را پیدا کنید. سپس در میان فایل‌ها و پوشه‌های موجود، پوشه و مسیر مذکور را پیدا کرده و فایل‌های از حالت فشرده خارج شده افزونه را توسط نرم‌افزار FileZilla از سیستم خود به داخل آن پوشه در هاست خود منتقل می‌کنید.

توجه داشته باشید که بعد از انتقال موفق فایل‌ها به هاست و پوشه plugins شما باید از طریق داشبورد وردپرس خود، به قسمت Installed Plugins مراجعه کرده و گزینه Activate را برای افزونه وردپرسی کلیک کنید. یعنی نصب افزونه وردپرس با آپلود فایل انجام شده است، اما هنوز افزونه فعال نیست و باید فعال شود.

تصویر مربوط به فعال نمودن افزونه وردپرس بعد از نصب

جمع‌بندی

خوب امیدواریم که با خواندن این مقاله یاد گرفته باشید که چگونه به نصب افزونه در وردپرس بپردازید. البته وردپرس، سیستم مدیریت محتوای قوی و کارآمدی است که بدون نصب پلاگین وردپرسی هم تا حد زیادی نیاز صاحبان وب‌سایت‌ها را برطرف می‌کند. اما با نصب این افزونه‌ها قابلیت‌ها و توانمندی‌های آن افزایش یافته و آنچه که مدنظر شما است، به سایت اضافه می‌گردد. اگر احساس می‌کنید در زمینه وردپرس نیاز به یادگیری بیشتری دارید، پیشنهاد می‌کنیم کتاب «وردپرس برای تازه‌کارها» را مطالعه بفرمایید.

پاورقی:

  • 1
    zip
در صورتی که از خواندن مقاله فوق لذت برده‌اید، احتمالا مطالب کتاب های زیر نیز می تواند برای شما مفید باشد. توصیه لرن بلاگ آن است که چنین کتاب هایی را تهیه کرده یا در صورت وجود نسخه آنلاین، به مطالعه آنلاین آنها بپردازید: