لرن بلاگ

تصویر جاده در جنگل به عنوان بنر مقاله Elementor Theme Builder

نحوه کار پوسته ساز المنتور، Elementor Theme Builder

مقدمه

به بیان ساده باید بگوییم Elementor Theme Builder قسمتی از قابلیت‌ها و ویژگی‌های فراوان المنتور است که به شما اجازه می‌دهد قالب‌هایی برای بخش‌های مختلف وب سایت خود ایجاد کنید. قالب‌هایی که شما به کمک پوسته ساز المنتور ایجاد می‌کنید، در ساختار وردپرس نسبت به سایر قالب‌ها از اولویت بالاتری برخوردار خواهند بود. یعنی مثلاً اگر سایت شما خودش دارای قالبی است که postهای منتشر شده را نشان می‌دهد، اگر شما نیز به کمک Elementor Theme Builder قالبی برای نوشته‌ها (posts) ایجاد کنید، قالب ایجاد شده توسط پوسته ساز المنتور برای نوشته‌های شما به کار گرفته می‌شود. در این مقاله با نحوه کار پوسته ساز المنتور آشنا می‌شوید. در واقع ابتدا بررسی می‌کنیم که پوسته ساز المنتور چیست و سپس با نحوه دسترسی به آن و برخی ویژگی‌های مربوطه بیشتر آشنا می‌شویم. پس بدون اتلاف وقت کار خود را شروع می‌کنیم.

Elementor Theme Builder چیست؟

اگر شما تازه با المنتور آشنا شده اید، شاید جالب باشد که بدانید این صفحه ساز معروف وردپرس به کمک قابلیت پوسته ساز یا همان Elementor Theme Builder به شما اجازه می‌دهد تمامی قسمت‌هایی را که یک وب سایت به صورت پیش فرض احتمالاً به آن‌ها نیاز دارد، بدون نیاز به دانش کدنویسی طراحی کنید. از جمله این قسمت‌ها می‌توان هدر1Header، فوتر2Footer صفحات مربوط به آرشیو نوشته‌ها، صفحه مربوط به هر نوشته و … را نام برد. وقتی بدانید پوسته ساز المنتور چیست و نحوه کار پوسته ساز المنتور را به خوبی یاد بگیرید، می‌توانید برای هر یک از این بخش‌ها، طراحی دلخواه خود را انجام دهید.

به کمک Elementor Theme Builder می‌توانید بخش جدیدی به سایت اضافه کنید (مثلاً یک هدر جدید ایجاد کنید). می‌توانید به ویرایش بخش‌های موجود بپردازید یا بخش‌هایی که فعلاً موجود هستند را حذف کنید. همچنین پوسته ساز المنتور قابلیت شرط گذاری نیز دارد. مثلاً می‌توانید قالبی را برای نوشته‌های سایت خود طراحی کنید. سپس شرط بگذارید که این قالب تنها برای نوشته‌هایی که از یک دسته بندی3Category خاص هستند، استفاده شود. اگر برای قالبی که در بخش پوسته ساز المنتور طراحی شده، شرطی قرار داده شود به کمک یک دایره سبزرنگ که در زبان المنتور به آن green indicator گفته می‌شود، این مسئله به شما گوشزد می‌شود. اگر هم شرطی به کار نرفته باشد، دایره مربوطه خاکستری رنگ خواهد بود.

تصویر نحوه کار پوسته ساز المنتور: شرط گذاری

دسترسی به Elementor Theme Builder

اکنون که به شکل مختصر و مفید متوجه شدید که Elementor Theme Builder چیست، باید ابتدا بتوانید به آن دسترسی داشته باشید. دسترسی به پوسته ساز المنتور به چند طریق امکان‌پذیر است.

روش اول: استفاده از داشبورد وردپرس

بعد از ورود به داشبورد وردپرس خود از قسمت Templates و سپس Theme Builder می‌توانید به این بخش دسترسی پیدا کنید. اگر هم زبان سایت شما فارسی است با مراجعه به قسمت «قالب‌ها» و سپس «پوسته ساز» به Elementor Theme Builder دسترسی خواهید داشت.

تصویر دسترسی به Elementor-Theme-Builder

روش دوم: به کمک ویرایشگر المنتور

در صورتی که از ویرایشگر المنتور برای طراحی یک صفحه یا بخش از سایت خود استفاده می‌کنید، می‌توانید بر روی آیکون بالای سمت چپ صفحه (که حالت سه خط متوالی دارد) کلیک کنید. سپس گزینه Theme Builder در میان گزینه‌ها برای شما ظاهر می‌شود.

دسترسی به پوسته ساز المنتور به وسیله ویرایشگر المنتور

روش سوم: به کمک shortcut key

در هر صفحه یا بخشی از داشبورد وردپرسی خود باشید، اگر از سیستم عامل ویندوز استفاده می‌کنید، با فشردن همزمان CTRL+SHIFT+E می‌توانید به پوسته ساز المنتور دسترسی پیدا کنید. این shortcut key برای سیستم عامل مک به صورت CMD+SHIFT+E تعریف شده است.

اضافه کردن بخش جدید به سایت

برای اضافه کردن یک بخش جدید به سایت، بعد از مراجعه به Elementor Theme Builder و دسترسی به آن، بر روی علامت «به علاوه» که بر روی هر یک از بخش‌ها قرار دارد، کلیک کنید. همچنین اگر موس خود را بر روی نام هر بخش در نوار کناری ببرید، یک علامت «به علاوه» ظاهر می‌شود که با کلیک بر روی آن می‌توانید بخش جدیدی به سایت اضافه کنید.

تصویر مربوط به اضافه کردن بخش جدید به کمک پوسته ساز المنتور

البته توجه داشته باشید که اگر نمی‌توانید این علامت‌های «به علاوه» را در وب سایت خود مشاهده کنید و نمی‌دانید که علت آن در پوسته ساز المنتور چیست؟، باید خدمت شما مخاطبان عزیز عرض کنیم که ویژگی Theme Builder در المنتور از جمله ویژگی‌های پیشرفته محسوب می‌شود. یعنی برای استفاده از آن به صورت کامل و مناسب باید علاوه بر نسخه رایگان المنتور، نسخه ممتاز آن که المنتور پرو نیز نامیده می‌شود، بر روی سایت وردپرسی شما نصب باشد.

بعد از کلیک بر روی علامت «به علاوه» پنجره جدیدی به عنوان Library توسط المنتور باز می‌شود. اگر می‌خواهید خودتان از پایه شروع به طراحی بخش مورد نظر کنید، به راحتی بر روی علامت ضربدر کنار پنجره کلیک کنید تا به ویرایشگر المنتور منتقل شوید. در آنجا می‌توانید طراحی خود را شروع کنید.

پنجره library در پوسته ساز المنتور

نحوه کار پوسته ساز المنتور: شرط‌گذاری برای قالب‌ها

در بخش «پوسته ساز المنتور چیست» توضیح دادیم که ابزاری است برای طراحی قالب‌های مربوط به بخش‌های مختلف یک وب‌سایت. همچنین ذکر کردیم که می‌توانید برای قالب‌های طراحی شده شرط بگذارید که در کجا نمایش داده شوند. جهت آشنایی بیشتر با نحوه کار پوسته ساز المنتور، در این بخش توضیح می‌دهیم که چگونه شرط‌گذاری برای قالب‌ها امکان‌پذیر می‌شود. بعد از ایجاد یک قالب جدید (که در قسمت قبل مقاله ذکر شد)، هنگامی که در ویرایشگر المنتور قرار دارید، از طریق گزینه‌های موجود در قسمت پایینی و سمت چپ صفحه (در کنار دکمه Publish) می‌توانید به بخش Display Conditions دسترسی داشته باشید.

نحوه دسترسی به بخش شرط گذاری در Elementor-Theme-Builder

با کلیک بر روی این بخش، پنجره جدیدی باز می‌شود که می‌توانید شروط موردنظر خود را به کمک دکمه Add Condition در آن وارد کنید. بعد از تعیین شرط موردنظر، بر روی save & close کلیک کنید تا شرط شما اعمال شود. بعد از آن با کلیک بر روی دکمه Publish قالب شما منتشر می‌شود.

تصویر مربوط به نحوه اضافه کردن شرط در پوسته ساز المنتور

نحوه کار پوسته ساز المنتور: حذف بخش‌های سایت

اگر بخش‌هایی را به کمک Elementor Theme Builder در گذشته ایجاد کرده‌اید که اکنون دیگر به آن‌ها نیازی ندارید، می‌توانید آن‌ها را حذف کنید. برای این کار در پوسته ساز المنتور، بر روی بخش موردنظر خود کلیک کنید. در سمت راست و بالای آن بخش سه نقطه کوچک مشاهده می‌کنید. با کلیک بر روی آن، گزینه‌های موجود نمایش داده می‌شود.

نحوه حذف بخشی از سایت به وسیله پوسته ساز المنتور

اگر بر روی گزینه Trash کلیک کنید، المنتور باکس جدیدی باز می‌کند تا مطمئن شود نظر نهایی شما در خصوص حذف این بخش از Elementor Theme Builder چیست. با کلیک بر روی Move to Trash آن بخش یا قالب طراحی شده حذف می‌گردد.

تصویر تأیید نهایی حذف بخشی از سایت

منظور از تغییر نام یک قالب در Elementor Theme Builder چیست؟

مشابه قسمت قبل که توضیح دادیم چگونه یکی از قالب‌های ساخته شده را حذف کنید، می‌توانید نام آن را نیز تغییر دهید. این کار برای خوانایی و نظم بهتر قالب‌ها مفید است. باز هم با کلیک بر روی قسمت طراحی شده (مثلاً هدر طراحی شده) و استفاده از گزینه‌های موجود در منوی سه نقطه سمت راست، می‌توانید این کار را انجام دهید. البته این بار گزینه Rename را انتخاب کنید.

تصویر مربوط به تغییر نام قالب در پوسته ساز المنتور

در پنجره جدید بازشده، نام موردنظر خود را وارد کنید. سپس بر روی دکمه Change کلیک نمایید تا تغییرات شما ثبت گردند.

تصویر مربوط به تغییر نام هدر در المنتور

جمع‌بندی

در این مقاله به پرسش اساسی «پوسته ساز المنتور چیست؟» پاسخ دادیم. با نحوه دسترسی به Elementor Theme Builder آشنا شدیم. همچنین قالب‌هایی را که این ابزار قدرتمند در خود جای داده است، معرفی کردیم. شما به کمک آن می‌توانید بخش‌های مختلف سایت مانند هدر، فوتر، صفحه مقالات، صفحه هر مقاله سایت و … را به خوبی طراحی کنید. تنها کافی است مقداری تمرین کنید تا نحوه کار پوسته ساز المنتور برای شما به خوبی جا بیفتد. سایت اصلی المنتور نیز در این زمینه توضیحات مناسبی ارائه کرده است که می‌توانید مطالعه کنید.

پاورقی:

  • 1
    Header
  • 2
    Footer
  • 3
    Category
در صورتی که از خواندن مقاله فوق لذت برده‌اید، احتمالا مطالب کتاب های زیر نیز می تواند برای شما مفید باشد. توصیه لرن بلاگ آن است که چنین کتاب هایی را تهیه کرده یا در صورت وجود نسخه آنلاین، به مطالعه آنلاین آنها بپردازید: