لرن بلاگ

تصویر بنر مقاله وب سایت شرکتی چیست

وب سایت شرکتی چیست؟ مراحل طراحی سایت شرکتی

مقدمه

مسلماً برای هر شرکتی جهت نمایش قابلیت‌ها و خدمات در دنیای رقابتی امروز، نیاز به یک وب‌سایت احساس می‌شود. برای ساخت وب‌سایت نیز گزینه‌های متعددی در پیش روی افراد وجود دارد. اما نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید، درک صحیح ساختار و اصول یک وب‌سایت شرکتی است. باید به خوبی بدانید که وب سایت شرکتی چیست و چه تفاوتی با یک سایت شخصی دارد؟ اگر چه هر دوی آن‌ها برای جذب مخاطب به کمک محتوای سایت و تولید محتوا طراحی می‌شوند، اما تفاوت‌های آن‌ها بسیار است. مسلماً یک سایت شرکتی باید ظاهری بسیار حرفه‌ای داشته و مرتب به‌روزرسانی گردد. چیزی که شاید در وب‌سایت‌های شخصی خیلی ضروری نباشد. اگر مراحل طراحی سایت شرکتی به خوبی طی نشود، ممکن است چالش‌ها و مشکلات فراوانی همراه داشته باشد. باید هدف شما به خوبی تعریف شده باشد و نیازمندی‌ها به درستی معین شده باشند. لذا در این مقاله به موضوع سایت شرکتی می‌پردازیم. ابتدا به این پرسش که «وب سایت شرکتی چیست؟»، پاسخ می‌دهیم. در ادامه نیز فرآیند و مراحل ایجاد سایت شرکتی را به اختصار شرح می‌دهیم. پس با ما در ادامه این مقاله همراه باشید!

وب سایت شرکتی چیست؟

به بیان ساده وب‌سایت شرکتی به عنوان سکوی آنلاین اختصاصی یک شرکت تعریف می‌شود که محصولات و خدمات شرکت را به‌خوبی به کاربران معرفی می‌کند و با طراحی حرفه‌ای خود سعی در جذب مخاطبان دارد. در حقیقت امروزه داشتن یک وب‌سایت، برای هر شرکتی ضروری است. یک سایت شرکتی مناسب تنها هدفش حضور آنلاین نیست، پس هدف از وب‌سایت شرکتی چیست؟

این گونه سایت‌ها به عنوان ابزاری برای مشخص کردن برند شرکت در نظر گرفته می‌شوند که ویژگی‌های اصلی آن شرکت را ارائه می‌دهند. این ویژگی‌ها و مشخصه‌های شرکت شامل ساختار و پروفایل شرکت، خدمات و اقدام‌های صورت گرفته توسط آن، کارکنان و پرسنل، حوادث و اتفاق‌های مهم و … می‌شوند. همه این موارد باید توسط سایت مربوطه به مخاطبان معرفی شوند.

علاوه بر آن ارائه مسائل و مطالب مرتبط با مشتریان نیز در طراحی سایت شرکتی ضروری است. می‌توانید بخشی در سایت خود ایجاد کنید که نظرات مشتریان در مورد خدمات قبلی را ارائه می‌دهد. در مورد سهام‌داران و مشارکت‌کنندگان در امور شرکت صحبت کنید. از موارد مطالعاتی قبلی شرکت به‌عنوان نمونه‌کار برای جذب مشتری استفاده کنید. در مجموع می‌توان گفت وب‌سایت یک شرکت نقش مهمی در جذب مشتریان، بدست آوردن محبوبیت برای شرکت و پشتیبانی از خدمات آن به عهده دارد.

در این میان تفاوتی ندارد که شرکت شما یک مؤسسه غیرانتفاعی باشد، یک سازمان آموزشی بوده یا در زمینه‌های تجاری دیگری فعالیت کند، در هر صورت نیاز به ایجاد سایت و طراحی آن کاملاً حس می‌شود. در ادامه مراحل طراحی سایت شرکتی را ارائه می‌کنیم.

مراحل طراحی سایت شرکتی چیست؟

از آنجایی که هر وب‌سایت با مخاطبان فراوانی سروکار دارد، یکی از اهداف مهم ایجاد سایت، جذب این مخاطبان و تبدیل آنها به یک مشتری وفادار برای شرکت است. برای این کار باید با بهترین روش‌های ساخت سایت شرکتی و مراحل آن به خوبی آشنایی داشته باشید. هر چند که بسیاری از این نکات و مراحل در ساختن هر نوع وب‌سایت دیگری نیز باید در نظر گرفته شوند.

مرحله اول: تعریف اهداف و نیازها

قبل از شروع ساخت سایت، مهم است که درک صحیحی از اهداف، خواسته‌ها و نیازهای خود داشته باشید. در واقع باید به این پرسش از منظر خود پاسخ دهید که: «دلیل من برای ساخت وب سایت شرکتی چیست؟». تعیین اهداف و نیازمندی‌های یک شرکت می‌تواند در گام‌های زیر خلاصه گردد:

  • مشخص کردن ارزش و اهمیت شرکت موردنظر
  • واضح کردن نیازهای خاصی که شرکت شما می‌تواند از مخاطبان برطرف کند
  • تمرکز کردن روی خدمات خاص و محصولات بخصوصی که شرکت شما ارائه می‌دهد
  • تحقیق کردن در مورد مخاطبان هدف و نیازهای آن‌ها
  • معین کردن تکنولوژی‌ها و ابزارهای خاصی که به شما در رسیدن به اهدافتان کمک می‌کنند

بنابراین با در نظر گرفتن این‌گونه مسائل باید در مرحله اول سعی کنید به خوبی اهداف وب‌سایت شرکتی خود را معین کنید. ممکن است هدف یک سایت صرفاً نمایش و ارائه محصولات باشد، شاید هدف جذب مخاطب و افزایش طرفداران باشد و یا اینکه بیشتر تمرکز یک شرکت بر روی درآمدزایی باشد. این‌ها بسته به شرکت شما و اهداف خاص آن دارد.

مرحله دوم: انتخاب تکنولوژی مناسب

انتخاب ابزار ساخت وب‌سایت شرکتی مورد نظر شما گام مهمی در مراحل مربوطه به حساب می‌آید. زیرا این ابزارها بر روی قابلیت‌های سایت شما و عملکرد آن تأثیرگذار خواهند بود. در این زمینه به سه جنبه به شکل مختصر اشاره می‌کنیم:

سیستم مدیریت محتوا

سیستم‌های مدیریت محتوا محیط مناسبی برای شما ایجاد می‌کنند تا بتوانید مطالب سایت خود را به خوبی و راحتی بارگذاری کنید. مثلاً وردپرس به عنوان یکی از محبوب‌ترین این‌گونه سیستم‌ها، قابلیت‌های فراوانی در اختیار شما می‌گذارد. برای افزایش دانش خود در این زمینه و چگونگی طراحی سایت شرکتی با وردپرس می‌توانید به مقاله «وردپرس چیست؟» مراجعه کنید.

تصویر مربوط به ویرایش محتوا در سیستم مدیریت محتوا

فریم‌ورک‌های توسعه سایت

گذشته از سیستم مدیریت محتوا ابزارها و فریم‌ورک‌های مختلفی نیز در دنیای وب وجود دارند. این فریم‌ورک‌ها (مانند Vue.js) با در اختیار قرار دادن امکانات، کامپوننت‌ها و کتابخانه‌های تعریف‌شده و بهینه، کار شما را در ساختن و توسعه وب‌سایت آسان‌تر می‌کنند.

توجه به امنیت سایت

البته ابزارهای مربوط به ساخت وب‌سایت فراوان هستند، امّا یکی از مسائلی که حتماً باید به آن توجه داشته باشید، بحث امنیت سایت است. توجه به SSL، به‌روزرسانی‌های امنیتی و سایر مواردی که به خصوص در مورد امنیت هاست وب‌سایت باید در نظر گرفته شوند، بسیار ضروری است.

طراحی سایت شرکتی

مرحله سوم از گام‌های ساخت و ایجاد یک سایت شرکتی، طراحی خود سایت است. با توجه به درکی که از نیازمندی‌های سایت خود در پاسخ به پرسش وب سایت شرکتی چیست، بدست آورده‌اید، باید بتوانید وب‌سایتی طراحی کنید که بر روی اهداف شرکت، اعتبار برند آن و نیازها و توقعات کاربران تمرکز داشته باشد.

برای طراحی سایت مناسب، مسلماً باید با افراد متخصص مشورت کرده و از آنها کمک بگیرید. همچنین می‌توانید در بستر اینترنت جستجو کرده و سایت‌های مشابه را پیدا کنید. از طراحی آن‌ها الهام گرفته و ایده‌های آنها را در ساخت و طراحی سایت شرکتی خود به کار بگیرید.

ساخت و توسعه وب سایت شرکتی چیست؟

در این مرحله طراحی‌های صورت گرفته در مرحله قبل (سوم) پیاده‌سازی می‌شوند. شما با کدنویسی و برنامه‌نویسی و ایجاد پایگاه داده، آنچه برای تبدیل طرح‌های خود به یک وب‌سایت واقعی نیاز دارید، در اختیار دارید.

توجه داشته باشید که ساختار سایت خود را به گونه‌ای پیاده‌سازی کنید که قابلیت رشد و ارتقاء داشته باشد. یعنی اگر در آینده ترافیک سایت افزایش پیدا کرد یا محتوای آن بیشتر شد، به مشکلی برخورد نکنید!

حتماً از ابزارها و زبان‌های برنامه‌نویسی مناسب استفاده کنید تا قابلیت‌های مورد انتظار یک وب‌سایت شرکتی را به خوبی پیاده کنید. هدف آن است که وب‌سایت ساخته‌شده اهداف تجاری مورد نظر را برآورده کرده و نیازمندی‌های ضروری را برطرف کند.

در این حین از تولید محتوای متنی، ایجاد تصاویر مناسب، ویدیوها و سایر مطالبی که برای توسعه و رشد سایت شما و جذب مخاطب ضروری است، غافل نشوید! به کمک تگ های HTML، عناوین، زیر عنوان‌ها، لینک‌ها و سایر مواردی را که برای ایجاد ساختار مناسب نوشتار سایت لازم است، لحاظ کنید.

مرحله پنجم: تست و ارزیابی

بعد از کدنویسی یا ساخت وب‌سایت شرکتی طراحی شده، باید آن را به خوبی ارزیابی کنید تا از کیفیت آن مطمئن شوید. با این کار اگر ایرادی در کدنویسی یا بخش‌های مختلف سایت وجود داشته باشد، شناسایی می‌شود.

مثلاً می‌توانید وب‌سایت خود را در مرورگرهای مختلف باز کرده و مشاهده کنید. ظاهر و عملکرد سایت ممکن است در برخی مرورگرها متفاوت باشد یا با مشکل همراه باشد. در صورت مشاهده هرگونه ایرادی، مسئله را به طراح و توسعه‌دهنده سایت گزارش دهید.

یکی دیگر از مواردی که می‌توانید تست کنید، بحث سرعت سایت است. زمان بارگذاری مطالب سایت باید بهینه باشد تا مخاطبان خود را از دست ندهید. اگر یک سایت وردپرسی دارید می‌توانید از افزونه‌های وردپرسی مختلف مانند افزونه wp rocket برای بهبود سرعت سایت کمک بگیرید.

مرحله ششم: هاست سایت و نگهداری

در پایان مراحل ساخت سایت شرکتی، نوبت به هاست وب‌سایت و آنلاین سازی آن می‌رسد. به کمک خدماتی که شرکت‌های میزبانی وب ارائه می‌کنند، می‌توانید سایت خود را به حالت آنلاین در آورید. مسلماً اولین اقدام، خرید هاست مناسب است.

اما کار شما در اینجا به پایان نمی‌رسد. بعد از آنلاین کردن سایت نیز باید در حفظ و نگهداری آن کوشا باشید. به صورت منظم سایت خود را بررسی کنید و عملکرد آن را ارزیابی کنید. اگر مشکلاتی از بابت مسائل امنیتی یا آنلاین بودن سایت مشاهده کردید، حتماً با مسئولین هاست سایت در میان بگذارید.

به‌روزرسانی‌های منظم مطالب و ابزارها و افزونه‌های به‌کاررفته در سایت نیز از جمله اقدامات مهمی است که بعد از آنلاین کردن سایت، باید صورت پذیرد. مرتب به تولید محتوای سایت خود و به‌روزکردن مطالب توجه داشته باشید تا شرکت شما در فضای آنلاین به شهرت و محبوبیت مناسبی دست یابد.

جمع‌بندی

وب سایت شرکتی چیست؟ ما سعی کردیم با ارائه توضیحاتی به شما در درک بهتر وب‌سایت شرکتی و چگونگی طراحی و ایجاد آن یاری کنیم. قابلیت‌ها و بخش‌های مختلف هر سایت باید متناسب با نیازهای خاص آن تعریف شود، اما به طور کلی مراحل ذکر شده در این مقاله برای اکثر وب‌سایت‌ها باید طی شود.

در صورتی که از خواندن مقاله فوق لذت برده‌اید، احتمالا مطالب کتاب های زیر نیز می تواند برای شما مفید باشد. توصیه لرن بلاگ آن است که چنین کتاب هایی را تهیه کرده یا در صورت وجود نسخه آنلاین، به مطالعه آنلاین آنها بپردازید: