لرن بلاگ

بنر مقاله مربوط به افزودن دسته بندی در وردپرس

مفهوم و چگونگی افزودن دسته بندی در وردپرس

مقدمه

دسته بندی‌ها ابزار مناسبی در وردپرس هستند. در این مقاله قصد داریم با مفهوم دسته بندی در وردپرس آشنا شده و به تفاوت آن با برچسب‌ها در وردپرس اشاره کنیم. دسته بندی‌ها که در اصطلاح انگلیسی categories نامیده می‌شوند، به شما کمک می‌کنند تا محتوای سایت خود را ساماندهی کنید. همچنین در بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو (سئو) نیز مؤثر هستند. اگر نوشته‌های خود را در قالب دسته بندی در وردپرس ساماندهی کنید، ساختار منطقی و مناسبی برای وبسایت خود ایجاد کرده‌اید. با این کار بازدید‌کننده‌های سایت شما آسان‌تر می‌توانند مطالب مورد نظر خود را پیدا کنند. در این مقاله نحوه ایجاد دسته بندی در وردپرس را آموزش می‌دهیم. به عبارت دیگر یاد می‌گیریم که افزودن دسته بندی در وردپرس چگونه انجام می‌شود. یکی از افزونه‌های مناسب وردپرس که می‌تواند در بحث دسته بندی مطالب و مسائل مربوط به سئوی آن به شما کمک کند، افزونه وردپرس کنونیک است. با خرید و نصب آن در سایت خود می‌توانید از امکانات مناسبی که در بخش دسته بندی‌ها در وردپرس برای شما ایجاد می‌کند، بیشترین بهره را ببرید.

دسته بندی در وردپرس چیست؟

در وردپرس، دسته بندی راهی برای سازماندهی و گروه‌بندی کردن نوشته‌ها است. با افزودن دسته بندی در وردپرس، شما نوشته‌های خود را در موضوعات و عناوین کلی گروه‌بندی می‌کنید و به این ترتیب در اصل مطالب وب‌سایت خود را منظم‌تر و منسجم‌تر می‌کنید. هنگام ایجاد یک نوشته در وردپرس، می‌توانید به کمک نوار کناری که در صفحه ظاهر می‌گردد، دسته بندی مربوط به آن نوشته را معین کنید. به صورت پیش‌فرض این قابلیت تنها در بخش نوشته‌های وردپرس1posts وجود دارد.

تصویر مربوط به تعیین دسته بندی نوشته در وردپرس

با افزودن دسته بندی در وردپرس و نسبت دادن آن به هر نوشته، بسته به قالبی که در سایت خود استفاده می‌کنید، این دسته بندی در صفحه نوشته نمایش داده می‌شود. البته این مسئله بسیار تحت تأثیر طراحی سایت شما و قالب استفاده شده قرار دارد.

تفاوت دسته بندی و برچسب در وردپرس

علاوه بر اصطلاح categories در وردپرس، قابلیت مشابه دیگری به نام tags یا برچسب‌ها نیز وجود دارد. هر دو به نوعی به ساماندهی سایت شما کمک می‌کنند، اما تفاوت‌هایی نیز با یکدیگر دارند.

شاید مهم‌ترین تفاوت برچسب و دسته بندی در وردپرس این باشد که دسته‌ها قابلیت سطح‌بندی دارند. یعنی می‌توانید یک ساختار شاخه‌ای یا پدر فرزندی میان آن‌ها برقرار سازید. درحالی‌که برچسب‌ها چنین قابلیتی ندارند. در یک مثال می‌توان این موضوع را بهتر توضیح داد. مثلاً فرض کنید در سایت خود دسته بندی به نام میوه‌ها ایجاد کرده‌اید. حال می‌توانید زیردسته‌هایی مانند سیب، موز، پرتقال و … را نیز به سایت خود اضافه کنید که همگی به نوعی فرزند دسته اصلی میوه‌ها محسوب می‌شوند. اما برای برچسب‌ها نمی‌توانید چنین ساختار پدر فرزندی ایجاد کنید و در واقع بین آنها لزوماً رابطه‌ای وجود ندارد. شکل زیر نیز گویای همین مسئله است.

تصویر مربوط به تفاوت برچسب و دسته بندی در وردپرس

دلیل استفاده از دسته بندی‌ در وردپرس

در وردپرس به چند دلیل عمده، استفاده از دسته‌ها اجتناب‌ناپذیر است:

  • وردپرس شما را مجبور می‌کند: در ساختار وردپرس به صورت پیش‌فرض هر نوشته‌ای که ایجاد می‌شود، باید دارای یک دسته بندی باشد. خود وردپرس دسته‌ای به نام uncategorized دارد که هر نوشته جدید را در آن قرار می‌دهد. البته شما می‌توانید نام آن را تغییر داده یا دسته‌های جدیدی اضافه کنید و دسته ‌نوشته خود را تغییر دهید.
  • بازدیدکنندگان بهتر محتوا را می یابند: یک دلیل مهم دیگر در استفاده از دسته بندی در وردپرس، آن است که باعث می‌‌شود بازدیدکنندگان سایت، سریع‌تر و راحت‌تر بتوانند مطالب موردنظر خود را پیدا کنند. به خصوص وقتی دسته بندی هر نوشته، در صفحه مربوط به آن نوشته نمایش داده شده و لینکی به صفحه آرشیو تمام نوشته‌های موجود در آن دسته بندی داشته باشد، این امر راحت‌تر رخ می‌دهد.
  • به شما در ساماندهی مطالب کمک می‌کند: دسته بندی‌ها به شما اجازه می‌دهند که پست ها و نوشته‌های مشابه را در یک دسته قرار دهید. در واقع این همان کار اصلی این بخش از وردپرس است که از نامش نیز پیداست. به این ترتیب شما مطالب سایت خود را به خوبی سازماندهی کرده و در زمان خود نیز صرفه‌جویی می‌کنید.
  • باعث کمک به سئوی سایت می‌شود: با دسته بندی صحیح و مناسب مطالب سایت خود، موتورهای جستجو نیز بهتر مطالب را پیدا می‌کنند. در نتیجه احتمال نمایان شدن مطالب سایت شما در موتورهای جستجو افزایش می یابد.

نحوه افزودن دسته بندی در وردپرس

شاید روش‌های مختلفی برای افزودن دسته بندی در وردپرس وجود داشته باشد اما یکی از راحت‌ترین آنها کمک گرفتن از بخش categories در وردپرس است. در داشبورد وردپرس سایت خود به بخش posts و سپس categories بروید.

تصویر بخش categories در وردپرس

در صفحه جدید می‌توانید اطلاعات لازم برای دسته بندی خود را وارد کنید. این اطلاعات شامل موارد زیر می‌شود:

  • نام دسته بندی (Name): در این قسمت نام دسته بندی در وردپرس را وارد می‌کنید. این نام در بخش‌های مختلف سایت شما ظاهر می‌‌شود و بهتر است با مفهوم و با مسما انتخاب شود.
  • اسلاگ (Slug): این بخش در حقیقت معرف آدرس صفحه دسته بندی2URL است. اگر شما مقداری برای آن وارد نکنید، وردپرس خودش بر اساس نام دسته بندی، مقداری برای آن تولید می‌کند.
  • دسته بندی والد (Parent Category): اگر دسته بندی که در حال ایجاد آن هستید قرار است زیردسته‌ دسته بندی دیگری در وردپرس قرار بگیرد، به عبارتی حالت شاخه‌ای3hierarchy در دسته‌های شما وجود دارد، می توانید دسته بندی پدر یا والد را در این بخش معرفی کنید.
  • توضیحات (Description): توضیحات موردنظر خود را در مورد دسته بندی در وردپرس در این قسمت وارد کنید. در اغلب موارد، این توضیحات به صورت پیش‌فرض در سایت شما نمایش داده نمی‌شوند.

تصویر افزودن دسته بندی در وردپرس

چه تعداد دسته بندی به هر نوشته نسبت دهیم؟

در وردپرس محدودیتی در زمینه افزودن دسته بندی به هر نوشته وجود ندارد. یعنی شما می‌توانید به هر تعداد دسته بندی به یک نوشته سایت خود نسبت دهید. اما معمولاً تعداد اندک (در حد یک الی سه مورد) مناسب‌تر است. همچنین اکثر کارشناسان پیشنهاد می‌کنند که بیش از 10 دسته بندی به یک نوشته نسبت داده نشود. زیرا اگر تعداد زیادی دسته بندی به هر نوشته داده شود، این گونه به نظر می‌آید که به احتمال زیاد یا برخی از آنها با یکدیگر همپوشانی دارند و یا اینکه اساساً خیلی به نوشته مربوطه، مرتبط نیستند.

مدیریت دسته بندی‌ها در وردپرس

علاوه بر افزودن دسته بندی در وردپرس، شما می‌توانید به ویرایش هر دسته بندی یا حذف آن نیز بپردازید. معمولاً پیشنهاد می‌شود که به صورت منظم دسته‌بندی‌های سایت خود را بررسی کنید و مواردی که زیاد استفاده نمی‌شوند، حذف نمایید. همچنین می‌توانید محتوای آنها (نوشته‌های مرتبط با آنها) را در دسته بندی دیگری ادغام کنید.

در دنیای وردپرس افزونه‌های فراوانی (لینک) برای مدیریت دسته بندی‌ها و کار با آنها ایجاد شده‌اند. از جمله این افزونه‌ها می‌توان افزونه TaxoPress، افزونه No Category Base، افزونه Real Category Management و افزونه Media Library Categories را نام برد. البته برخی از این افزونه ها در زمینه برچسب‌ها یا بخش مدیا در وردپرس نیز فعالیت می‌کنند. جزئیات بیشتر در مورد هر کدام را می‌توانید از صفحات اصلی توسعه‌دهندگان آنها بدست آورید.

جمع‌بندی

در این مقاله به صورت مختصر و مفید در مورد بخش دسته بندی در وردپرس توضیح دادیم. مسلماً افزودن دسته بندی در وردپرس و سایت‌های ساخته شده با این سیستم مدیریت محتوا مزیت بسیار بزرگی است. چه شما یک وبلاگ داشته باشید یا هر نوع سایت دیگری که در آن به انتشار مقالات و مطالب مرتبط می‌پردازید، در هر صورت دسته بندی کردن مطالب چه برای خود شما و چه برای مخاطبان وب‌سایت شما و چه حتی برای موتورهای جستجو (جهت شناسایی بهتر ساختار سایت شما) ضروری است. لذا سعی کنید پیش از انتشار مطالب در سایت، نسبت به ایجاد دسته‌های لازم و انتخاب افزونه‌های مناسب در زمینه دسته بندی کردن مطالب، تصمیم‌گیری‌های ضروری را انجام دهید تا بعد از انتشار مقالات به مشکلی برخورد نکنید.

پاورقی:

  • 1
    posts
  • 2
    URL
  • 3
    hierarchy

دیدگاهتان را بنویسید

در صورتی که از خواندن مقاله فوق لذت برده‌اید، احتمالا مطالب کتاب های زیر نیز می تواند برای شما مفید باشد. توصیه لرن بلاگ آن است که چنین کتاب هایی را تهیه کرده یا در صورت وجود نسخه آنلاین، به مطالعه آنلاین آنها بپردازید: