نکات و اطلاعاتی درباره قالبهای رایگان
از بین قالبهای وردپرس رایگان که هر روزه هم به تعداد آنها اضافه میشود، پیدا کردن یک قالب مناسب ممکن است کمی سخت باشد. اما با دانستن چند نکته ساده، میتوانید خیلی راحتتر انتخاب کنید:
- قالبهای رایگان برای شروع فوقالعادهاند: چند قالب وردپرس رایگان را امتحان کنید تا بهتر متوجه شوید که قالبها چطور کار میکنند و چه امکاناتی دارند. این کار به شما کمک میکند تا بفهمید از یک قالب دقیقا چه میخواهید.
- احتمالاً قالب خود را چند بار عوض میکنید: معمولاً اوایل کارتان یک قالب را خیلی دوست دارید، ولی یک هفته بعد یک قالب دیگر پیدا میکنید که بیشتر به کارتان میآید. این کاملاً طبیعی است. در نهایت به یک قالب میرسید که هم نیازتان را برآورده میکند و هم دیگر باعث سردرگمی بازدیدکنندگان سایت نمیشود.
- هر چقدر پول بدهید همانقدر هم آش میخورید: درست است که تعداد زیادی قالب وردپرس رایگان وجود دارد، ولی معمولاً پشتیبانی زیادی برای آنها وجود ندارد. بیشتر این قالبها را افرادی درست میکنند که شغل اصلی آنها چیز دیگریست و فقط برای علاقه یا کمک به جامعه وردپرس، این قالبها را رایگان منتشر میکنند. پس انتظار پشتیبانی دائمی نداشته باشید. البته بعضی از طراحان، تالارهای گفت و گویی (رسانههایی) هم برای کمک به کاربران دارند، اما زیاد نیستند. معمولاً موقع استفاده از قالب رایگان وردپرس باید خودتان راهتان را پیدا کنید.
با استفاده از قالب وردپرس رایگان میتوانید خیلی راحت و سریع بدون اینکه نیازی به کمک یک متخصص داشته باشید سایت خود را با یک ظاهر جدید راه بیندازید. چون هزاران قالب رایگان وجود دارد، هر زمان که اراده کنید میتوانید ظاهر سایتتان را عوض کنید. همچنین پیشنهاد میکنیم مقاله «بهترین تمهای وردپرس کدامند؟» را نیز در این راستا مطالعه بفرمایید.
آیا همه قالبهای وردپرس رایگان هستند؟
نه، همه قالبها مثل یکدیگر نیستند. بهتر است فرق بین قالبهای وردپرس رایگان و قالبهای پولی را بدانید.
قالب وردپرس رایگان
قالبهای رایگان کاملاً بدون هزینه هستند. میتوانید خیلی راحت آنها را دانلود کنید و برای سایت خود استفاده کنید. معمولاً در فوتر سایت یک لینک برای دسترسی به طراح قالب گذاشته میشود، ولی اگر بخواهید میتوانید آن را هم حذف کنید. این قالبها برای شروع کار خیلی مناسب هستند. تعداد زیادی قالب رایگان وردپرس و مناسب در مخزن خودِ وردپرس وجود دارد.
قالب پولی (تجاری) وردپرس
قالبهای تجاری پولی هستند و باید برای دانلود آنها مبلغی بین ۱۰ تا ۵۰۰ دلار (یا حتی بیشتر) پرداخت کنید. طراحان معتقدند این قالبها از نظر امکانات و کیفیت، یک سر و گردن بالاتر از قالبهای رایگان هستند. معمولاً همراه با این قالبها پشتیبانی فنی هم ارائه میشود تا اگر مشکلی داشته باشید، بتوانید از تیم پشتیبانی آنها کمک بگیرید.
پیدا کردن قالب وردپرس رایگان
شاید پیدا کردن قالبی که کاملاً با سلیقه و نیازتان جور باشد کمی زمانبر باشد، ولی با وجود هزاران قالب وردپرس، میتوانید آنچه را که با سلقیهتان جور در میآید، پیدا کنید. امتحان کردن چند قالب مختلف درست مثل پرو کردن لباس است. میتوانید هر کدام را که دوست دارید تست کنید تا در نهایت به قالبی برسید که کاملاً با سایتتان جور است.
برای شروع، میتوانید از صفحه رسمی قالبهای وردپرس دیدن کنید:
https://wordpress.org/themes
بهترین قالبهای وردپرس رایگان برای سال ۲۰۲۵
قالب Hello Biz
قالب Hello Biz یک گزینه عالی برای ساخت یک سایت حرفهای و سریع است. این قالب مخصوص کسبوکارها طراحی شده و با صفحهساز Elementor بهخوبی هماهنگ است. به همین خاطر به شما ابزارها و آزادی لازم برای ساخت یک سایت خاص و متمایز را میدهد.
Hello Biz را میتوانید مثل یک جعبهابزار کامل برای سایت خود در نظر بگیرید. با طراحی واکنشگرا و ویجتهای آماده قالب Hello، خیلی راحت سایتتان را طبق نیاز خودتان بسازید.
فرقی نمیکند که بخواهید خدمات ارائه شده شرکت خود را معرفی کنید یا دنبال جذب مخاطبان بیشتر باشید یا آنکه هدفتان معرفی و تقویت برندتان باشد، این قالب وردپرس رایگان یک تجربه راحت، سریع و قابل شخصیسازی را برایتان فراهم میکند.
قالب Astra
قالب Astra یکی از محبوبترین قالبهای وردپرس رایگان برای تازهکارها و حتی حرفهایها است. این قالب هم سریع کار میکند، هم انعطافپذیر است. همچنین تعداد زیادی گزینه برای شخصیسازی ظاهر سایت دارد تا دقیقاً همانی باشد که شما به آن نیاز دارید.
یکی از مزیتهای Astra این است که خیلی راحت با ابزارهای دیگر هماهنگ میشود. با صفحهسازهای معروف مثل Elementor و Beaver Builder و حتی ویرایشگر پیشفرض وردپرس بهخوبی کار میکند. یعنی میتوانید با هر ابزاری که راحتتر هستید، سایتتان را طراحی کنید.
اگر از آن دسته افرادی هستید که گزینههای متنوع را دوست دارند، Astra به کارتان میآید. تعداد بسیاری طرحهای آماده دارد که میتوانید از آنها بهعنوان شروع استفاده کنید و در ادامه کارتان میتوانید هر چیز را که خواستید تغییر دهید؛ از رنگها و فونتها گرفته تا چیدمان صفحات.
البته این همه امکانات ممکن است در ابتدا کمی گیجکننده باشد، مخصوصاً اگر تازهکار هستید. با اینکه نسخه رایگان Astra ویژگیهای بسیار زیاد و خوبی دارد، بعضی قابلیتهای حرفهایتر فقط در نسخه پولی آن قابل فعال شدن هستند. با این حال، برای شروع کار با یک قالب وردپرس رایگان حرفهای، Astra میتواند انتخاب خوبی باشد.
قالب وردپرس رایگان OceanWP
اگر دنبال یک تم وردپرس رایگان با گزینه و امکانات زیاد هستید، OceanWP یک انتخاب عالیست. این قالب مخصوصاً برای ساخت فروشگاه اینترنتی بسیار خوب است، ولی درواقع میتوانید با آن هر نوع سایتی را که بخواهید طراحی کنید؛ از وبلاگ و سایت شرکتی گرفته تا نمونهکار و فروشگاه.
OceanWP مانند یک جعبه پر از امکانات است. تقریباً هر چیزی که برای طراحی یک سایت خوب نیاز دارید، در خود جا داده است. اگر قصد دارید محصولاتتان را آنلاین بفروشید، این قالب خیلی راحت با افزونه ووکامرس که معروفترین افزونه فروشگاهساز وردپرس است هماهنگ میشود. قالب OceanWP تعداد زیادی طرح آماده برای فروشگاه و صفحات محصول دارد که ظاهر فروشگاهتان را حرفهای و کاربرپسند میکند.
جایی که قالب OceanWP واقعاً میدرخشد، قسمت شخصیسازی آن است که در آن میتوانید همهچیز را تغییر بدهید؛ از بالای صفحه تا پایین، رنگها، فونتها و هر چیز را که اراده کنید. اگر از صفحهسازهایی مثل Elementor و Beaver Builder یا Visual Composer استفاده میکنید، باید بدانید که این قالب میتواند به راحتی با همه آنها هماهنگ شود.
در کل اگر دنبال یک قالب رایگان وردپرس حرفهای و قابل تنظیم هستید، OceanWP گزینهای است که حتماً باید امتحانش کنید. بعد از تست نسخه رایگان، در صورتی که از کار با این قالب راضی بودید، میتوانید نسبت به خرید قالب OceanWP نسخه پرمیوم نیز اقدام کنید.
قالب GeneratePress
اگر سرعت سایت برایتان خیلی مهم است و به دنبال یک قالب وردپرس رایگان و سبک هستید، GeneratePress یکی از بهترین انتخابها است. ظاهر سادهای دارد، ولی در عین حال خیلی قدرتمند است و با استفاده از آن میتوانید سایتتان را هر طور که علاقه دارید، بسازید.
اگر بخواهم آن را به چیزی تشبیه کنم، GeneratePress مثل یک ماشین اسپرت خوشفرم و پرسرعت است که خیلی سریع لود میشود و این موضوع برای تجربه کاربر و سئو فوقالعاده مهم است. طراحی اولیه قالب خیلی ساده و مینیمال است. یعنی یک بوم سفید را در اختیارتان میگذارد تا هر طور که دوست دارید آن را طراحی کنید. همین سادگی باعث میشود سایتتان سبک و پرسرعت بماند.
ولی ساده بودن آن به این معنی نیست که محدود باشد. برعکس، GeneratePress گزینههای بسیاری برای شخصیسازی دارد. میتوانید رنگها، فونتها، چیدمانها و بسیاری چیزهای دیگر را نیز تغیر بدهید، بدون آنکه حتی نیاز داشته باشید که یک خط کدنویسی کنید. البته اگر با CSS آشنا باشید، میتوانید استایلهای مخصوص خودتان را هم به راحتی به آن اضافه کنید. در این خصوص توصیه می کنیم مقاله «اضافه کردن CSS به وردپرس» را نیز مطالعه کنید. در کل، اگر دنبال یک قالب وردپرس رایگان سبک، سریع و قابل تنظیم هستید، قالب GeneratePress یک گزینه بسیار عالی است. در صورت نیاز میتوانید اقدام به خرید قالب GeneratePress پرمیوم کنید.
جمعبندی
از قالبهای ساده مثل Hello Biz گرفته تا قالبهای پرامکاناتی مثل Astra و OceanWP، برای هر سلیقهای یک قالب رایگان وردپرس پیدا میشود. فقط یادتان باشد که قبل از انتخاب قالب، چند نکته را در نظر بگیرید: سایتتان چه امکاناتی لازم دارد؟ کار کردن با قالب چقدر آسان است؟ و اینکه ظاهر و عملکرد آن چگونه است؟ وقتی قالب وردپرس موردنظرتان را پیدا کردید، خیلی راحت میتوانید آن را از طریق پنل مدیریت وردپرس یا با استفاده از SFTP (انتقال فایل امن) روی سایتتان نصب کنید. با انتخاب یک قالب وردپرس رایگان مناسب، میتوانید بدون کمک حرفهایها یک سایت کامل، زیبا و حرفهای راه بیندازید.