سئو داخلی چیست؟
در پاسخ به پرسش «سئو داخلی چیست؟» باید گفت همانطور که از نام آن پیدا است، سئو داخلی یا درون صفحه به مجموعه فعالیتها و بهینهسازیهایی گفته میشود که شما بر روی یک صفحه خاص از سایت خود اعمال میکنید. هدف آن است که با این کارها، آن صفحه سایت جایگاه بهتری در نتایج موتورهای جستجو کسب کند. البته که مسلماً کلمه کلیدی که برای آن صفحه انتخاب کردهاید نیز اهمیت دارد. برخی از این بهینهسازیها در ظاهر آن صفحه سایت قابل رؤیت هستند، در حالیکه برخی دیگر به وضوح در خود صفحه دیده نمیشوند. سئو داخلی که در واقع جزئی از فرآیند سئو محتوای سایت شما محسوب میشود، با هدف افزایش ترافیک سایت و بیشتر شدن بازدیدکنندگان آن صفحه صورت میگیرد.
سئو داخلی در مقایسه با سئو خارجی
همانطور که واژه on-page SEO در اصطلاحهای انگلیسی مرتبط با سئوی سایت وجود دارد، اصطلاح مشابه دیگری چون off-page SEO یا سئو خارجی نیز مطرح است. برای درک بهتر مفاهیم سئو و پاسخ بهتر به پرسش «سئو داخلی چیست؟»، بهتر است مقایسهای بین این اصطلاحات داشته باشیم.
به طور کلی سه نوع اصطلاح عمده در مدیریت سئو سایت وجود دارد:
- سئو داخلی: به تلاشهایی که شما به صورت مستقیم بر روی آن صفحه مورد نظر از سایت خود جهت بهینه کردن آن انجام میدهید، اشاره دارد.
- سئو خارجی: تلاشهایی که به صورت غیرمستقیم صورت میگیرد، مانند لینکدهی از سایر موضوعات سایت یا از سایتهایی دیگر یا رسانههای اجتماعی که به بهبود رتبه صفحه مربوطه کمک میکند، در مبحث سئو خارجی تعریف میشوند.
- سئو تکنیکال: برای بهبود سایت نیاز است کدهای سایت بهینه باشند، سرعت سایت مناسب باشد، نقشه سایت1sitemap تهیه شود و بسیاری از اقدامات دیگر که به جنبه فنی و ساختار سایت مربوط میشوند. در اصطلاح این اقدامات در دسته technical SEO جای میگیرند.
در تصویر زیر نیز به صورت فهرستوار بخشهای مختلف هر یک از این اصول سهگانه سئو را مشاهده میکنید. همانطور که در تصویر هم مشخص است، این مباحث با یکدیگر همپوشانی نیز دارند و در واقع بر روی یکدیگر تأثیر متقابل میگذارند.
بخشهای مربوط به سئو داخلی
همانطور که توضیح دادیم سئو داخلی نیازمند انجام فعالیتها و بهینهسازیهایی بر روی صفحه مورد نظر شما است. این فعالیتها میتوانند لیست بلندبالایی را شامل شوند. در ادامه برخی از موارد را فهرست کردهایم:
- تحقیق کلمه کلیدی
- کیفیت محتوا
- تصاویر
- تگهای متا
- لینکدهیها
- محل کلمه کلیدی
- عنوانها
- آدرس صفحه2URL
- تازگی محتوا
هر یک از این موارد و سایر موضوعات مرتبط، نیازمند بررسی و توضیح کامل است. در ادامه مقاله سعی میکنیم موارد مهم مرتبط با سئو داخلی را به صورت کاملتری توضیح دهیم تا با رعایت آنها در فرآیند تولید محتوای سایت خود، جایگاه بهتری در موتورهای جستجو بدست آورید.
تحقیق کلمه کلیدی برای سئو داخلی
همانطور که قبلاً هم در مقالاتی چون «اهمیت جستجوی کلمات کلیدی در سئوی محتوا» توضیح دادهایم، تحقیق کلمه کلیدی فرآیندی بسیار ضروری در سئوی محتوا و سئو داخلی محسوب میگردد. در واقع شما باید در ابتدا این سؤال را از خود بپرسید که هدف من از بهینه کردن سئو داخلی چیست؟ یعنی قرار است این صفحه سایت را به ازای چه کلیدواژهای بهینه کنم؟ بدون توجه به این مسئله اساساً گام نهادن در گامهای بعدی سئو داخلی بیمعنا خواهد بود. باید توجه داشته باشید که کلمه کلیدی شما با محتوای صفحه و هدف کاربر از جستجوی کلیدواژه همخوانی داشته باشد. در این راستا میتوانید از ابزارهایی چون Google Keyword Planner نیز کمک بگیرید.
منظور از کیفیت محتوا در سئو داخلی چیست؟
یکی دیگر از گامهای بهبود سئو داخلی، توجه به کیفیت محتوا است. گوگل از اصطلاحی به نام thin content یا محتوای اندک استفاده میکند تا برخی محتوای وبسایتها را نامناسب بخواند. این محتواها مطالبی کم حجم هستند که خیلی مفهوم خاصی را به کاربران منتقل نمیکنند. مثلاً مطالبی که جنبه تبلیغاتی دارند یا از جاهای دیگر کپی شده یا برای بازاریابی3affiliate به کار رفتهاند، از جمله اینگونه مطالب هستند. اما مطالب کمحجم و نامناسب و بیکیفیت از نظر گوگل تنها به این موارد محدود نمیشوند. شما باید نکات زیر را در تولید محتوا یا ترجمه متن سایت خودتان در نظر بگیرید:
- قابل اعتماد بودن: اطلاعاتی که شما در محتوای سایت به کار میبرید باید صحیح باشند و پیرامون عنوان مقاله و خواسته و نیاز کاربر توضیحات لازم را ارائه دهند.
- تعاملی بودن: تعاملی بودن محتوا و همچنین کاربردی بودن آن که بتواند راهکار مناسب در مورد موضوع موردنظر ارائه دهد، بسیار مهم است.
- خوانایی: اطلاعات باید در قالب عناوین و بخشهای مختلف، خوانایی قابل قبولی برای خواننده داشته باشند. از تصاویر، لیستها و … نیز در متن استفاده شود.
محل كلمه کلیدی
اگر متن شما به صورت روان و خوانا تهیه شده باشد قطعاً کلمهکلیدی موردنظرتان نیز درون متن جای گرفته و مشابه یک انسان که راجع به یک موضوع سخن میگوید، گویای مطالب مورد نظر شما خواهد بود. پس منظور از محل کلمه کلیدی در سئو داخلی چیست؟ خب در پاسخ باید گفت که بهتر است در مکانهای زیر درون مقاله خود حتماً کلمه کلیدی را به کار ببرید:
- عنوان صفحه: عنوان h1 که درون متن صفحه مقاله به کار میبرید، باید شامل کلمه کلیدی باشد.
- تگ title: این تگ نیز، که در ساختار html صفحه سایت به کار میرود، باید کلمه کلیدی را در خود جای دهد و در نتایج جستجو نمایش داده میشود.
- لغات ابتدایی مقاله: بهتر است در بین 100 لغت ابتدای مقاله، از کلیدواژه موردنظر استفاده کنید.
- عناوین: حداقل در دو مورد از سایر عناوین مقاله (که معمولاً با تگ h2 به صفحه سایت معرفی میشوند) خود نیز کلمه کلیدی را به کار ببرید.
- تگ meta description: این تگ نیز از جمله تگ های html است که چکیده و توضیح کلی هر صفحه سایت را ارائه میکند.
- متن جایگزین تصاویر: متون جایگزین تصاویر به کار رفته در مقاله نیز باید شامل کلمه کلیدی باشند.
- نام تصاویر: تصاویر را با نامهای گنگ مانند screenshot-1 و … در سایت بارگذاری نکنید و از کلمات مرتبط با موضوع مقاله برای نام آنها کمک بگیرید.
تصاویر
تصاویر هم یکی دیگر از بخشهایی هستند که برای بهتر شدن سئو داخلی باید به آنها توجه کنید. گرچه تصاویر به خودی خود (به دلیل جذابیت ظاهری) مخاطبان را بیشتر در سایت شما نگه میدارند و این مسئله خودش به بهبود رتبه صفحه سایت کمک میکند، اما برخی نکات هم باید در مورد تصاویر برای بهبود سئو داخلی صفحه سایت در نظر گرفته شوند:
- اضافه کردن متن جایگزین: در مورد تصاویر برای اینکه توسط موتورهای جستجو قابل شناسایی باشند، اضافه کردن متن جایگزین4alt text ضروری است. بهتر است کلمه کلیدی موردنظر خود را هم در آنها بگنجانید. در این زمینه پیشنهاد میکنیم مقاله سئوی تصاویر وب را هم مطالعه بفرمایید.
- عدم جایگزین کردن متن با تصویر: باید توجه داشته باشید که تصاویر جایگزین متن نمیباشند. به بیان دیگر شما نباید متون مقاله خود را فقط در تصاویر یا اینفوگرافیکها بیاورید و از ذکر آنها در متن مقاله خودداری کنید. این کار باعث میشود موتورهای جستجو بخشی از متون مهم مقاله شما را شناسایی نکنند.
- نامگذاری صحیح فایل: هنگام ذخیره کردن تصاویر باید توجه به نام فایل ذخیره شده داشته باشید. همچنین از فاصله در بین کلمات اجتناب کنید و به جای آن از خط تیره یا underscore بین کلمات نام فایل استفاده کنید (اگر نام فایل از چند کلمه تشکیل شده است).
عناوین
در ساختار متن مقاله میتوان عناوین را به سه دسته کلی تقسیمبندی کرد:
- تگ title: این عنوان که گاهی عنوان سئو5SEO title نیز خوانده میشود، همان عنوانی است که در صفحات نتایج جستجو نیز ظاهر میگردد. معمولاً در حالت بهینه طول آن باید در حد ۶۰ کاراکتر باشد.
- تگ h1: این تگ نیز از جمله تگهای html است که عنوان درون صفحه مقاله را معین میکند. مثلاً عبارت«سئو داخلی چیست؟ بهبود تولید محتوا با on-page SEO»که بالای همین مقاله مشاهده میکنید، در تگ h1 قرار دارد و عنوان اصلی مقاله است.
- سایر عناوین: سایر عناوینی که در متن مقاله شما به کار میروند و از آنها به headings نیز یاد میشود، برای بهتر مشخص کردن ساختار مقاله استفاده میشوند. گوگل هم به آنها نیاز دارد تا ساختار مقاله شما و مرتبط بودن آن با کلمه کلیدی موردنظرتان را ارزیابی کند. لذا باید توجه داشته باشید که کلمه کلیدی خود را در این عناوین به کار ببرید و ساختار مناسب و واضحی را به کمک آنها برای مقاله خود ایجاد کنید تا سئو داخلی صفحه بهبود یابد.
تگ meta description
تگهای متا و بهخصوص تگ meta description بخش دیگری از سئو داخلی صفحه سایت شما را تشکیل میدهند. این تگ و توضیحاتی که در داخل آن وارد میشود، معمولاً توسط موتورهای جستجو در صفحه نتایج در زیر عنوان سایت شما نمایش داده میشوند.
در مورد این تگ به نکات زیر توجه داشته باشید:
- طول بهینه تعریف شده برای آن بین ۱۵۵ تا ۱۶۰ کاراکتر است.
- از کلمه کلیدی هدف خود در داخل این توضیحات باید استفاده کنید.
- ممکن است گوگل همواره توضیحات درون این تگ را در نظر نگیرد. لذا محتوای درون مقاله نیز باید به شکل صحیح و مرتبط با کلمهکلیدی شما سازماندهی شده باشد.
نقش آدرس سایت یا صفحه در سئو داخلی چیست؟
آدرس صفحات سایت یا مقالات آن باید به سئو داخلی صفحه یا مقاله کمک کنند. یعنی به نوعی باید کلمهکلیدی مورد نظر شما را در خود جای بدهند، نه اینکه صرفاً آدرس نامرتبط یا با کلمات مبهم باشند. مثلاً به جای آدرس https://learnblog.hamid-davodi.com/post244 بهتر است از آدرس سئو-داخلی-چیست/https://learnblog.hamid-davodi.com استفاده کنید تا گوگل و موتورهای جستجو بهتر متوجه شوند که مقاله نوشته شده مرتبط با موضوع «سئو داخلی» است.
لینکها در سئو داخلی
اهمیت لینکدهی در سئو داخلی چیست؟ بهطور کلی میتوان لینکهای درون یک صفحه سایت را به دو دسته لینکهای داخلی6Internal و لینکهای خارجی7External تقسیم کرد. هر دو برای مسئله سئو داخلی مهم و ضروری هستند.
لینک داخلی
این لینکها، لینکهایی هستند که از یک صفحه در سایت شما، کاربران را به صفحه دیگری در سایت منتقل میکنند. علاوه بر اینکه از صفحه مقالهای که در حال نگارش آن هستید، باید به سایر صفحات سایت خود لینک بدهید، از آن صفحات نیز باید به صفحه مقاله موردنظر لینکدهی صورت بگیرد. در واقع این رابطه باید دوطرفه باشد. بسته به موضوع مقالات و صفحات سایت شما، این لینکدهیها به موتورهای جستجو در شناسایی بهتر سایت کمک میکنند.
لینک خارجی
این لینکها در درون مقاله سایت شما به کار میروند تا کاربران را به مقالات و صفحات سایر سایتها هدایت کنند. گرچه به ظاهر این کار به بهبود سایت شما کمک نمیکند، اما در صورتی که لینکهای خارجی که به کار میبرید، به سایتهای معتبری باشد، گوگل مطالب سایت یا صفحه شما را معتبر تشخیص میدهد. لذا این کار به بهبود رتبه آن در موتورهای جستجو کمک میکند. دقیقا به همین دلیل هم ما یک لینک به یک سایت دیگر به نام اینفو بوک میدهیم که شما میتوانید کتابهای مرتبط با طراحی وب را نیز در آن پیدا کنید.
تازگی محتوا
بسته به هدف کاربران از جستجوهای اینترنتی ممکن است اهمیت این عامل در بهبود سئو داخلی سایت شما متغیر باشد. اما در هر صورت خوب است به صورت دورهای مطالب سایت خود را بهروزرسانی کنید. این بهروزرسانی میتواند شامل موارد زیر باشد:
- بهروز کردن متن محتوا یا افزودن محتوای جدید
- لینکدهی به مقالات بهروزتر یا از بین بردن لینکهایی که دیگر کار نمیکنند8broken links
- جایگزین کردن تصاویر قدیمی یا موارد بهروزتر
- مطمئن شدن و بررسی دوباره قصد کاربران از جستجو کلیدواژه که با محتوای سایت شما همخوانی داشته باشد
جمعبندی
در مورد پرسش «سئو داخلی چیست؟» توضیحات کاملی در این مقاله ارائه شد. مسلماً فرآیند سئو سایت یک کار زمانبر و سخت است. اما رعایت نکات ذکر شده هنگام تولید محتوای سایت میتواند به مرور به بهبود سئو داخلی صفحات و مقالههای وبسایت شما کمک کند. همچنین یکی از افزونههای وردپرسی که میتواند در این راستا نکات لازم را برای شما معین کند تا بهتر بتوانید سئو داخلی را در کارتان رعایت کنید، افزونه yoast seo است.
پاورقی:
- 1sitemap
- 2URL
- 3affiliate
- 4alt text
- 5SEO title
- 6Internal
- 7External
- 8broken links