سیستم مدیریت محتوا چست؟
عبارت CMS که مخفف content management system است ، در زبان فارسی سیستم مدیریت محتوا ترجمه میشود . اما به راستی سیستم مدیریت محتوا چیست؟ خیلی ساده میتوان CMS را اینگونه تعریف کرد: «ابزار یا نرم افزاری است که افراد دارای دانش کم (یاحتی بدون اطلاعات) در زمینه کدنویسی را یاری میکند تا به ساخت و مدیریت یک وبسایت بپردازند». شما به کمک یک سیستم مدیریت محتوا میتوانید محتوای دیجیتال سایت خود (مانند متون، تصاویر، فایل و …) را ایجاد کرده، ویرایش کنید و مدیریت نمایید. مدیران وبسایتها به کمک چنین سیستمهایی به ساختن صفحات وب میپردازند. آنها همچنین میتوانند ظاهر وبسایت را ویرایش کنند و قابلیتهای مختلفی را نیز به سایت خود اضافه کنند.
البته اینکه از کدام CMS در سایت خود بهره میبرید، بر روی ظاهر و عملکرد سایت شما اثرگذار است. به همین جهت اغلب سیستمهای مدیریت محتوای موجود به کاربران خود اجازه اضافه کردن افزونههای متعدد را میدهند تا آنها بتوانند گزینههای مناسب خود برای ساختن وبسایت را در اختیار داشته باشند.
لیستی از بهترین CMS ها
برای آنکه بتوانید در مورد بهترین CMS برای رفع نیازهای خود تصمیم درستی بگیرید، بعد از درک اینکه سیستم مدیریت محتوا چیست، باید گزینههای موجود را هم بشناسید. لذا لیستی از بهترین CMS ها را در ادامه آوردهایم.
سیستم مدیریت محتوای WordPress
اگر بخواهیم از لحاظ تکنولوژیهایی که در ساختن وبسایت استفاده میشوند، بررسی کنیم باید بگوییم که وردپرس1WordPress سرآمد سیستمهای مدیریت محتوا در جهان است. شاید بتوان آن را بهترین CMS نامید. زیرا بیش از ۶۵ درصد وبسایتها به کمک وردپرس ساخته میشوند. یکی از دلایل محبوبیت وردپرس آن است که شما میتوانید انواع مختلف وبسایت (فروشگاه آنلاین، وبسایت شخصی ، وبلاگ و …) را به کمک آن بسازید. همچنان که در مقاله «وردپرس چیست؟» نیز بررسی شد، برای استفاده از وردپرس دو گزینه یا سایت به نامهای wordpress.org و wordpress.com وجود دارند. گرچه هر دو مربوط به یک شرکت هستند، اما گزینه wordpress.org انعطافپذیری بیشتری دارد. شما میتوانید هاست دیگری غیر از وردپرس را در این گزینه داشته باشید. همچنین به کدهای وبسایت نیز دسترسی کامل دارید.
سیستم مدیریت محتوای Wix
در واقع Wix یک سایتساز آنلاین است که خدمات میزبانی وب و طراحی سایت نیز ارائه میدهد. یک پلتفرم ساختن سایت است که ظاهری کاربرپسند2user-friendly دارد. از ابزارهای با قابلیت کشیدن و رها کردن استفاده میکند. بیش از ۵۰۰ قالب از پیشطراحیشده در سایتساز Wix موجود است. به کمک این ابزار بدون نیاز به داشتن دانش کدنویسی یا استخدام طراح و توسعهدهنده وبسایت میتوانید سایت موردنظر خود را بسازید. از پلنهای مختلفی برای خرید اشتراک برخوردار است که شاید ارزانترین آنها نیاز به پرداخت هزینهای حدود ۵ دلار در ماه داشته باشد.
سایتساز Squarespace
اگر به دنبال وبسایتی هستید که مهارتهای خود یا به عبارتی رزومه خود را به طرزی جالب و خارق عادت به نمایش بگذارید، احتمالاً سایتساز Squarespace بهترین CMS از نظر شما خواهد بود. افرادی با تمامی سطوح مهارت میتوانند از آن استفاده کنند. به راحتی میتوانید تغییرات دلخواه در سایت خود ایجاد کنید. با بررسی سایت اصلی این ابزار، احتمالاً بهتر متوجه میشوید که این سیستم مدیریت محتوا چیست.
سایتساز GoDaddy
این سیستم مدیریت محتوا برای تجارتهای کوچک میتواند به عنوان بهترین CMS شناخته شود. به راحتی میتوانید سایت خود را راهاندازی کنید. از ابزارهای فضای مجازی3social media در سایت خود بهره ببرید و قابلیتهایی برای امنیت سایت خود مانند SSL را نیز اضافه کنید. این ابزار نیز پنلهای اشتراک مختلفی ارائه میدهد که ارزانترین آنها از قیمت 10 دلار در ماه آغاز میشود.
پلتفرم Shopify
این ابزار ساختن سایت نیز یکی از گزینههایی است که میتوانید جهت تصمیمگیری خود در مورد بهترین CMS در نظر داشته باشید. به صورت تخصصی برای ساخت فروشگاههای آنلاین طراحی شده است. علاوه بر آن Shopify ابزارهای بازاریابی و فروش متنوعی دارد که به تجارتهای مختلف در زمینه فرآیندهای مرتبط با فروش یاریرسانی میکند. پلنهای اشتراک این سیستم مدیریت محتوا نیز از قیمتی حدود ۲7 دلار در ماه شروع میشوند.
بهترین CMS یا سیستم مدیریت محتوا چیست؟
ما در این مقاله لیستی از بهترین CMS ها را ارائه کردیم. گزینههای متعدد دیگری نیز وجود دارند که ما برای رعایت اختصار در اینجا ذکر نکردیم، اما برای پاسخ به این پرسش که بهترین CMS کدام است، باید شما به این پرسش پاسخ دهید که ″هدف شما از بهکارگیری سیستم مدیریت محتوا چیست؟″. در واقع انتخاب بهترین CMS بستگی به هدف و نیاز شما دارد و با توجه به آن است که میتوان گفت کدام گزینه مناسبتر است. همچنان که با بررسی CMS های ذکرشده متوجه شدهاید، هر کدام نقاط قوت و ضعف خودشان را دارند و برای کاربریهای خاصی بهتر از بقیه عمل میکنند.
درست است که وردپرس به عنوان محبوبترین CMS شناخته میشود و افراد زیادی با آن کار میکنند، اما مسلماً این حرف درستی نخواهد بود که بدون در نظر گرفتن هدف و نیاز شما در ساختن وبسایت، یکی از سیستمهای مدیریت محتوا را به عنوان بهترین CMS معرفی کنیم. اگر تازهکار هستید و صرفا جهت آشنایی با اینگونه ابزارها میخواهید پروژه خود را شروع کنید، پیشنهاد ما انتخاب وردپرس است. زیرا بسیار کاربرپسند طراحی شده و انعطافپذیری بالایی دارد. شما به کمک وردپرس میتوانید انواع مختلفی از وبسایتها را ایجاد کنید.
سؤالات رایج در مورد CMS
معنای CMS چیست؟
همانطور که گفته شد، CMS مخفف Content Management System در زبان انگلیسی است. در فارسی آن را سیستم مدیریت محتوا مینامند. در واقع ابزاری است که کاربران را در ساختن وبسایتهای با اهداف شخصی یا تجاری کمک میکند.
مثالهای CMS یا سیستم مدیریت محتوا چیست؟
در طول مقاله چندین مثال از سیستمهای مدیریت محتوا آورده شد. برخی از معروفترین سیستمهای مدیریت محتوا، علاوه بر موارد ذکرشده، عبارتند از:
اهمیت سیستم مدیریت محتوا چیست؟
امروزه کاربری CMS بسیار فراوان است و از آن در ساخت انواع وبسایتها استفاده میشود. اما از دو جهت کارآمدی آنها بارزتر است. یکی آنکه شما را قادر میسازند بدون نیاز به کدنویسی وبسایت خود را ایجاد کنید. دیگر آنکه فرآیند ساخت و مدیریت محتوا را بسیار آسان و سریع میکنند.
جمعبندی
سیستمهای مدیریت محتوا ابزارهای سریع و آسان برای ساخت وبسایتها هستند. امروزه انواع گوناگونی از CMS رایج هستند که هر یک نقاط قوت و ضعف خودشان را دارند. لذا تصمیمگیری در مورد بهترین CMS کار چندان آسانی نیست. در این مقاله با پاسخ به پرسش «سیستم مدیریت محتوا چیست؟» و معرفی لیست مختصری از بهترین CMS ها سعی کردیم به شما در این تصمیمگیری کمک کنیم. البته انتخاب شما بستگی به نوع وبسایتی که میسازید و همچنین میزان بودجهای که قرار است هزینه کنید نیز دارد.
پاورقی:
- 1WordPress
- 2user-friendly
- 3social media