اهمیت به روزرسانی سایت وردپرسی چیست؟
در این بخش ابتدا برخی از دلایلی را که نشان میدهد چرا به روزرسانی سایت وردپرسی مهم است، بیان میکنیم. دلیل اول امنیت سایت است. به هنگامسازی سایت باعث میشود که باگها و مشکلات نسخههای قبلی برطرف شود. درنتیجه هکرها نتوانند اطّلاعات وبسایت شما را به سرقت ببرند. از این جهت اعتماد کاربران سایت شما نیز افزایش مییابد. اگر به مسئله به روزرسانی سایت خود اهمّیت ندهید، آن را به یک هدف آسان برای حملات سایبری تبدیل کردهاید.
دلیل بعدی عملکرد بهینه سایت است. توسعهدهندگان سایت و کدنویسان اغلب کدهای خود را بهینهتر میکنند تا مطمئن شوند که همه مسائل موردنظر به درستی کار میکنند. در نتیجه با به روزرسانی سایت، احتمالاً سایت شما عملکرد بهتری پیدا میکند. مثلاً سرعت لود و بارگذاری آن بهینه میشود. این مسئله باعث بهبود تجربه کاربری میشود. نرخ از دست دادن مشتری و مراجعه افراد به سایتهای دیگر را کاهش میدهد. نهایتاً باعث بهبود جایگاه سایت شما در موتورهای جستجو میشود.
از جمله دلایل دیگر اهمّیت به روزرسانی سایت وردپرسی، میتوان به مسئله سازگاری با محیط وب اشاره کرد. در واقع دنیای وب و اینترنت پیوسته در حال تغییر و تحوّل است. وردپرس نیز سعی میکند متناسب با این تحولات، خودش را بهروز نگه دارد. در صورتی که به روزرسانی سایت وردپرسی شما به صورت منظّم صورت بگیرد، خیالتان از بابت مسائل و مشکلاتی که ممکن است در اثر ناسازگاری با سیستمها یا مرورگرهای مختلف، اتفاق بیفتد، آسوده خواهد بود.
به عنوان دلیل آخر هم میتوان گفت به روزرسانی وردپرس و قالبها و افزونههای آن به شما اجازه میدهد که از جدیدترین امکانات هر ابزار بهره ببرید. آنچه توسعهدهندگان و برنامهنویسان بر روی جدیدترین نسخه ابزارها اعمال کردهاند، در دسترس شما قرار میگیرد.
انواع به روزرسانی وردپرس
حال که با اهمیت به روزرسانی سایت وردپرسی آشنا شدید و دریافتید که این به روزرسانیها باعث بهبود عملکرد، امنیت و قابلیتهای وبسایت شما میشود، این سؤال پیش میآید که در حقیقت چه چیزهایی باید به روزرسانی شوند؟ شاید نگهداری از یک سایت و به هنگامسازی آن مقوله گستردهای باشد، امّا به بیان ساده میتوان این به روزرسانیها را در سه دسته «به روزرسانی هسته وردپرس» ، «به روزرسانی قالب وردپرس» و «به روزرسانی افزونههای وردپرس» خلاصه کرد.
به روزرسانی هسته وردپرس
بهروز نگه داشتن سایت وردپرسی شما برای عملکرد مناسب و امنیت کافی آن ضروری است. معمولاً خود هسته وردپرس توسط تیم توسعهدهنده به روزرسانی دریافت میکند. این به روزرسانیها را میتوان به صورت کلّی1Major updates یا جزئی2Minor updates دستهبندی کرد. در به روزرسانیهای کلی که معمولاً دو یا سه بار در سال رخ میدهد، ویژگیهای جدیدی به وردپرس اضافه میشوند. رابط کاربری آن بهتر شده و ساختار هسته و پایه آن بهینه میشوند. امّا در به روزرسانیهای جزئی که بیشتر رخ میدهند، باگها و ایرادهای جزئی و مشکلات امنیت سایت برطرف میشوند. همچنین با این به روزرسانیها عملکرد سایت تقویت شده و مشکلات مربوط به ناسازگاری با جدیدترین تکنولوژیهای حیطه وب، برطرف میشوند.
در واقع به روزرسانیهایی که مربوط به امنیت سایت میشوند، باید به سرعت اعمال شوند. زیرا در غیراینصورت سایت شما در معرض خطرهای امنیتی (مثلاً حمله هکرها و …) قرار دارد. البتّه این به روزرسانی وردپرس که در طول یک سال به شکل مکرر رخ میدهد، به نوعی آزاردهنده نیز هست. به خصوص اگر سایت شما از قالبها و افزونههایی استفاده کند که زیاد به روزرسانی می شوند.
به روزرسانی افزونه وردپرس
افزونههای وردپرس نقش مهمی در کارایی و عملکرد سایت شما دارند. به روزرسانی افزونه وردپرس برای امنیت و بازدهی مناسب سایت، ضروری است. معمولاً توسعهدهندگان هر افزونه به مرور ویژگیهای جدیدی را به آن اضافه میکنند. گاهی هم ممکن است ویژگیهای قبلی را اصلاح کرده و بهبود ببخشند. اهمیت به روزرسانی سایت وردپرسی و افزونههای آن نیز در همین مسئله نهفته است. به این ترتیب عملکرد سایت شما بهینهتر شده و شاید بارگذاری آن سریعتر صورت بگیرد.
رفع خطاها و باگها در طی این به روزرسانیها باعث برطرف شدن رفتارهای ناخوشایند از سوی سایت شما میشود. همچنین در مورد امنیت سایت نیز اگر افزونه وردپرس دارای خطا باشد، به عنوان یک هدف آسان برای هکرها شناخته میشود. این به روزرسانیها باعث میشوند که افزونه وردپرس با جدیدترین نسخه وردپرس نیز سازگاری مناسبی پیدا کند.
به روزرسانی قالب وردپرس
همانند دو نوع به روزرسانی قبلی، بههنگامسازی قالب وردپرس نیز برای بهینه کردن عملکرد سایت و ظاهر بهتر طرّاحی آن ضروری است. برنامهنویسان و تیم توسعهدهنده هر قالب، معمولاً ویژگیهای جدید، طرحهای بهروز و گزینههای شخصیسازی مناسب را در نسخههای آخر قالب خود اعمال میکنند. از این رو به روزرسانی قالب وردپرس باعث میشود که سایت شما طرّاحی مدرن و تازهای بهخود بگیرد. همچنین همانطور که ذکر شد، به روزرسانی باعث سازگاری بیشتر قالب با نسخههای جدید وردپرس یا افزونههای وردپرس استفاده شده در سایت میشود. مشکلات و باگهای قالب وردپرس در زمینههایی مانند صفحهبندی، طرّاحی واکنشگرا یا قابلیتهای تم با به روزرسانی برطرف میشوند. در صورت وجود مشکلات امنیتی، آنها نیز حل شده و سایت و اطلاعات کاربران آن ایمن نگه داشته میشوند.
به روزرسانی سایت وردپرسی چگونه امکانپذیر است؟
برای به روزرسانی سایت وردپرسی چندین روش وجود دارد. ما در اینجا به دو روش «به روزرسانی خودکار» و «به روزرسانی به کمک Divi Dash» اشاره میکنیم. اهمیت به روزرسانی سایت وردپرسی بالا است و بهتر است انجام این کار را جدی بگیرید. در ادامه به توضیح این دو روش میپردازیم.
به روزرسانی سایت وردپرسی با Divi Dash
قبلاً ذکر کردیم که Divi Dash ابزاری کاربردی برای مدیریت وبسایتهای وردپرسی است. برای تمامی افرادی که از قالب دیوی استفاده میکنند، رایگان است. البتّه به شرط آنکه قالب را از سایت اصلی خریداری کرده باشید و عضو این سایت شده باشید. برای استفاده از Divi Dash جهت به روزرسانی سایت خود و مدیریت آن، راهنماییهای لازم در ادامه صورت میگیرد.
ابتدا باید یکی از پلنهای عضویت سایت Divi را خریداری کرده باشید. سپس باید به ناحیه کاربری خود در سایت وارد شوید. از منوی بالای صفحه، سربرگ Dash را انتخاب کرده و بر روی دکمه Connect your first site کلیک کنید.
بعد از آن باید آدرس وبسایت خود، نام کاربری ادمین سایت و رمز عبور را وارد کنید. اگر نمیخواهید رمز عبور را وارد کنید، میتوانید از گزینه connect key استفاده کنید.
پس از آنکه وبسایت یا وبسایتهای خود را در این قسمت معرّفی کردید، ابزار Divi Dash تمامی قالبها و افزونههایی که بر روی وبسایتهای شما نصب است، شناسایی میکند. شما میتوانید تمامی قالبها و افزونهها و وبسایتها را تنها با یک کلیک به روزرسانی کنید. همچنین میتوانید انتخاب کنید که به صورت انفرادی، تنها یک وبسایت یا یک قالب یا افزونه خاص به روزرسانی شود.
همچنین ابزار Divi Dash به شما اجازه میدهد که با زماندهی و برنامه دادن، به روزرسانی خودکار برای قالبها و سایر موارد را فعّال کنید. یعنی برای هر یک از وبسایتهای فعّال خود، میتوانید معین کنید کدام آیتمها و در چه زمانی به روزرسانی شوند.
علاوه بر این موارد، قابلیت فعّالسازی و غیرفعال کردن قالبها و پلاگینهای وردپرس برای شما فراهم است. میتوانید قالب یا افزونهای را که فعّال نیست، حذف کنید. این مسئله باعث میشود بهتر وبسایتهای خود را مدیریت کنید و از دست عناصری که استفاده نمیشوند، رهایی یابید.
یکی دیگر از قابلیتهای ابزار Divi Dash آن است که شما برای هر یک از وبسایتهای خود، یک داشبورد اختصاصی خواهید داشت. در آنجا کلیه اطلاعات لازم مانند وضعیت سیستم و تنظیمات سرور و تنظیماتی که برای بهینهتر شدن عملکرد سایت ضروری است، قابل مشاهده هستند. همچنین میتوانید کاربران وردپرس خود را مدیریت کنید و یا کاربران جدید اضافه کنید.
این موارد، از جمله قابلیتهایی بودند که باتوجه به اهمیت به روزرسانی سایت وردپرسی، ابزار Divi Dash در اختیار شما قرار میدهد تا بتوانید به خوبی به مدیریت سایت یا مجموعه وبسایتهای خود بپردازید. در ادامه به توضیح روش دوم به روزرسانی سایت وردپرسی میپردازیم.
به روزرسانی وردپرس به صورت خودکار
ابزار یا سیستم مدیریت محتوای وردپرس فرآیند به روزرسانی را با استفاده از قابلیت به روزرسانی خودکار برای شما تسهیل کرده است. هنگامی که به داشبورد مدیریتی خود در وردپرس وارد میشوید، اعلانهایی درخصوص به روزرسانیهای موجود برای هسته وردپرس، افزونهها و قالبهای سایت وردپرسی خود مشاهده میکنید.
جهت مشاهده تمامی به روزرسانیهای موجود، به قسمت Dashboard و سپس به قسمت Updates مراجعه کنید، تمامی آپدیتهای مربوط به وبسایت شما در این قسمت قابل مشاهده است. چه به روزرسانیهای مربوط به هسته وردپرس، چه قالبها و چه افزونههایی که در سایت خود نصب کردهاید. از طریق همین قسمت نیز میتوانید به به روزرسانی موارد بپردازید.
امّا اگر فقط میخواهید در مورد قالبهای وردپرس بررسی کنید، باید به قسمت Appearance و سپس Themes مراجعه کنید. در این قسمت، تمامی قالبهایی که در سایت خود نصب کردهاید، قابل مشاهده است. مواردی که نیاز به به روزرسانی داشته باشند، با پیغامی (معمولاً نارنجیرنگ) نمایان بوده و میتوانید نسبت به به روزرسانی آنها اقدام کنید.
به طریق مشابه، اگر میخواهید افزونههای سایت وردپرسی خود را بهروز کنید، از قسمت Plugins و سپس Installed Plugins باید اقدام کنید. در کنار افزونههایی که نیاز به آپدیت دارند، پیام نارنجیرنگی مشاهده میکنید. همچنین یک لینک جهت انجام عملیات به روزرسانی در کنار پیام وجود دارد. با کلیک بر روی آن، افزونه مربوط به روزرسانی میشود.
تنظیم به روزرسانی خودکار در وردپرس
وردپرس تقریباً از نسخه شماره 5.5 خود، مسئله نگهداری سایت را راحتتر کرده است. این کار بهوسیله وجود قابلیت به روزرسانی خودکار در وردپرس امکانپذیر شده است. شما میتوانید هسته وردپرس یا افزونهها و تمهای نصب شده بر روی سایت خود را با انجام این تنظیمات، به صورت خودکار به روزرسانی کنید. دیگر نیازی به اینکه هر بار بخواهید تک تک آنها را به صورت دستی بررسی کرده و بهروز نمایید، نخواهد بود. به این ترتیب مطمئن میشوید که سایت شما همواره از جدیدترین ویژگیها برخوردار بوده و مشکلات امنیتی و باگها در آن برطرف میگردد.
هنگامی که به داشبورد وردپرس سایت خود وارد میشوید، در همان قسمت Updates احتمالاً پیامی به صورت This site is automatically kept up to date with each new version of WordPress مشاهده میکنید.
این پیام نشان میدهد که تنظیمات به روزرسانی خودکار برای هسته وردپرس به صورت پیشفرض در سایت شما فعّال است. اگر میخواهید تنها به روزرسانیهای مربوط به نگهداری سایت و مسائل امنیتی به صورت خودکار اعمال شود، بر روی لینک پایین آن که پیامی به شکل Switch to automatic updates for maintenance and security releases only دارد، کلیک کنید.
در مورد افزونهها یا قالبهای نصب شده روی سایت نیز اگر به بخش مربوط به هر کدام از آنها مراجعه کنید، گرینههایی مانند Enable auto-updates در کنار هر یک مشاهده میکنید. با کلیک بر روی این گزینهها در مورد هر افزونه یا قالب، بعد از این به روزرسانی خودکار برای آن افزونه یا قالب فعّال میگردد. دیگر نیازی نخواهید داشت که هر بار به بررسی تکتک افزونهها یا قالبهای نصب شده در سایت خود بپردازید.
نکتهای که در خصوص به روزرسانی خودکار افزونهها و قالبها باید درنظر داشته باشید، آن است که گرچه این به روزرسانیهای خودکار کار شما را در مورد به روزرسانی سایت راحت میکنند، امّا گاهی اوقات باعث ایجاد مشکلاتی میگردند. مثلاً ممکن است نسخه جدید افزونه با سایت شما (یا سایر افزونهها) سازگاری مناسبی نداشته باشد و یا خطاهایی در سایت شما ایجاد کند. از اینرو قابلیت به روزرسانی خودکار را تنها در مورد افزونهها و قالبهایی اعمال کنید که توسعهدهندگان و شرکتهای معروف و خوشنام آنها را ساختهاند.
همچنین اگر میخواهید خیالتان از بابت مسائل و مشکلات احتمالی راحت باشد، قبل از به روزرسانی، از سایت خود یک نسخه پشتیبان تهیه کنید. یکی از افزونههای مناسب برای پشتیبانگیری از سایت وردپرسی، افزونه داپلیکیتور است که نسخه حرفهای و پولی نیز دارد.
جمعبندی
در این مقاله به موضوع اهمیت به روزرسانی سایت وردپرسی پرداختیم. دلایلی را که برای انجام این کار مطرح میشود، ذکر کردیم. به خصوص برای کاربران سایت دیوی و علاقهمندان به قالب دیوی، ابزار Divi Dash را نیز معرّفی کردیم که به کمک آن راحتتر بتوانند به مدیریت سایت وردپرسی خود بپردازند.
پاورقی:
- 1Major updates
- 2Minor updates