اهمیت ویدیو در تولید محتوا
تولید محتوای ویدیویی به عنوان یکی از مؤثرترین ابزارهای بازاریابی دیجیتال شناخته میشود. این نوع محتوا نهتنها توجه مخاطبان را بهسرعت جلب میکند، بلکه قابلیت انتقال پیام بهصورت بصری و شنیداری را نیز دارد.
براساس آمارها، بیش از 90 درصد برندها بودجه بازاریابی خود را به تولید و توزیع محتوای ویدیویی اختصاص دادهاند. یکی از ویژگیهای ویدیو در تولید محتوا که باعث محبوبیت روزافزون آن شده، انعطافپذیری آن است که به تولیدکننده این اجازه را میدهد تا با استفاده از خلاقیت خود، انواع ویدیوها را برای مخاطبان هدف خود تولید کند و در اختیار آنها بگذارد. در این زمینه تنوع بسیار زیادی وجود دارد که با تعیین هدف خود از تولید محتوای ویدیویی مدنظرتان، میتوانید در جهت توسعه محصول یا خدمات، گامهای بسیار مؤثری بردارید.
استراتژی تولید محتوای ویدیویی
برای تولید محتوای ویدیویی مؤثر، داشتن یک استراتژی جامع درکنار خلاقیت بسیار ضروری است. برای مسئله ویدیو در تولید محتوا و داشتن یک استراتژی قوی مراحل زیر را دنبال کنید:
- با تحقیق شروع کنید: مخاطبان هدف خود را شناسایی کنید و نیازها و علایق آنها را پیدا کنید.
- برنامهریزی کنید: برنامهریزی شما باید شامل پلتفرم، بودجه و جدول زمانی باشد. برای هر پلتفرم در کنار بررسی ویژگیهای خاص آن، باید مشخص کنید که چه نوع محتوای ویدیویی محبوبتر است. به عنوان مثالی از بررسی ویژگیها، محدودیتهای صدا و اندازه را شناسایی کنید و ابزارهای تبلیغاتی موجود در پلتفرم موردنظر را بهطور کامل درک کنید.
- تعیین احساس موردنظرتان: احساسی را که قصد دارید از طریق محتوای ویدیویی خود به مخاطب انتقال دهید، مشخص کنید.
- انواع ویدیوهای موجود را بررسی کنید: انواع ویدیو را بشناسید و مشخص کنید کدام یک برای مخاطب هدف شما و ارائه محصول یا خدمات شما مناسب است.
- تعیین معیار برای اندازهگیری موفقیت: معیارهای کلیدی برای ارزیابی عملکرد ویدیو خود تعیین کنید.
انواع ویدیو در تولید محتوا
هدف از آشنایی با انواع ویدیوها این است که بتوانید بهترین گزینه را برای مخاطبتان انتخاب کنید. در ادامه به بررسی برخی از انواع ویدیوها و کاربردشان میپردازیم:
- دموها: دموها در نشان دادن نحوه کار خدمات یا محصول شما بسیار پرکاربرد هستند.
- ویدیوهای آموزشی: این ویدیوها دستورالعمل استفاده از محصول شما را به مخاطبان آموزش میدهند.
- ویدیوهای کوتاه: با توجه به کاهش توجه مخاطبان، به ارزش ویدیوهای کوتاه توجه داشته باشید. این ویدیوها معمولا بین 60 ثانیه تا دو دقیقه هستند.
- ویدیوهای توضیحی: این ویدیوها به بررسی چگونگی حل یک مشکل با استفاده از محصول یا خدمات شما میپردازند.
- ویدیوهای انیمیشنی: این ویدیوها برای بیان مفاهیم سخت تر استفاده میشوند. به دلیل جذابیت اینگونه ویدیوها، بهکارگیری آنها برای جذب مخاطب بیشتر و افزایش ترافیک سایت توصیه میشود.
- ویدیوهای رویدادمحور: این ویدیوها رویدادهایی که در آنها مشارکت دارید، مانند کنفرانسها یا جمعآوری کمکهای مالی را به اشتراک میگذارند.
- ویدیوهای تعاملی: با بهکارگیری ویدیو تعاملی، مخاطبان خود را در تجربه موارد موردنظرتان عملا غوطهور کنید. مثلا در این نوع ویدیو در تولید محتوا خود میتوانید نظرسنجی، بازیهای آنلاین یا آزمونهای مرتبط با موضوع سایت خود را مطرح کنید تا عملا کاربران را درگیر موضوع موردنظر خود کنید. برای آشنایی بیشتر با محتوای تعاملی، پیشنهاد میکنیم مقاله «برجسته کردن تولید محتوا با تعاملیکردن آن» را مطالعه بفرمایید.
- داستان های برند: از ویدیوها برای نمایش آنچه برند شما را منحصر به فرد میکند، استفاده کنید.
مراحل تولید محتوای ویدیویی
تولید محتوای ویدیویی فرآیندی چندمرحلهای است که تسلط داشتن بر هرکدام از آن مراحل بسیار ضروری است. برای تسلط کافی بر تولید محتوای ویدیویی باید هر مرحله، از فیلمنامه (طرح اولیه) گرفته تا نحوه نمایش ویدیو را به دقت برنامهریزی کنید.
- داشتن یک فیلمنامه : هر نوع ویدیویی که انتخاب می کنید باید یک فیلمنامه داشته باشد. به عنوان خالق یک محتوای ویدیویی، ابتدا آنچه را که میخواهید در ویدیو نمایش دهید، مشخص کنید. سپس فیلمنامه را بنویسید و از کسانی که در این فرآیند مشارکت دارند، بازخورد بگیرید. به ویرایش فیلمنامه تا جایی ادامه دهید که هدف مدنظرتان را بدست بیاورید.
- انتخاب مکان مناسب: اگر ویدیو شما انیمیشن یا تعاملی نیست، یک مکان مناسب برای فیلمبرداری انتخاب کنید و آن را آماده کنید.
- تهیه ویدیو در تولید محتوا: بعد از مشخص شدن مکان، نیازمندیها و طرح اولیه، باید کار خود را شروع کنید و متناسب با نیاز و موضوع ویدیو، نسبت به تولید ویدیوی موردنظر خود اقدام کنید.
- ویرایش ویدیو: ویدیو را یک یا چند بار ویرایش کنید تا نتیجه دلخواه را بگیرید و بعد در دسترس مخاطبان قرار دهید.
- آپلود ویدیو: اکنون زمان آن رسیده است که ویدیو خود را در پلتفرم مناسب آپلود کنید.
انتخاب پلتفرم مناسب
امروزه، پلتفرمهای بسیاری برای نمایش ویدیوها وجود دارند که با توجه به نوع ویدیو در تولید محتوا و مخاطبان هدفتان، با برنامهریزی مناسب و تحقیق در مورد پلتفرم مورد نظر، باید آن را انتخاب کنید. برخی از پلتفرمهای محبوب برای انتشار ویدیو عبارتند از:
- یوتیوب1YouTube
- فیسبوک2Facebook
- اینستاگرام3Instagram
- لینکداین4LinkedIn
- تیکتاک5Tick Tock
- پینترست6Pinterest
علاوه بر این، میتوانید از کانالهای اختصاصی مانند وبسایت، وبلاگ و ایمیل نیز استفاده کنید. برای دستیابی به مخاطبان گستردهتر، تبلیغات نمایشی، تبلیغات ویدیویی و بازاریابی تأثیرگذار نیز گزینههای مناسبی هستند.
اندازهگیری موفقیت ویدیوها
برای ارزیابی موفقیت محتوای ویدیویی، باید معیارهای کلیدی را تعیین کنید. در ادامه به بررسی برخی از این معیارها میپردازیم:
- تعداد بازدیدها: تعداد دفعاتی که کاربران ویدیو شما را تماشا کردهاند.
- نرخ مشاهده یا پخش: این نرخ به میزان درصد افرادی که دکمه play را در مورد ویدیوهای شما زده و آن را مشاهده کردهاند نسبت به میزان نمایش ویدیو در نتایج جستجو7impression گفته میشود. این نرخ نشان میدهد که چه میزان از بازدیدکنندگان به ویدیوهای شما علاقه داشتهاند.
- نرخ تعامل: این نرخ که در مواردی مانند اشتراکگذاری اجتماعی و نظرات8comments معنا پیدا میکند، میتواند نشان دهد که ویدیوهای شما چقدر برای مخاطبان هدف و سایر مخاطبان جالب بوده است.
- نرخ تکمیل ویدیو: به تعداد مشاهدهکنندگانی گویند که ویدیو شما را تا انتها تماشا کردهاند تقسیم بر تعداد کل کسانی که صرفاً دکمه پخش را زده و لزوما تا انتهای ویدیو را ندیدهاند. اگر این نرخ پایین باشد، به نوعی نشان میدهد که ویدیوهای شما نتوانسته رضایت مشتریان را جلب کند.
- نرخ کلیک: این نرخ بیانکننده نسبت کلیک بر روی اقدام به عملهای خواسته شده9call to action به تعداد بازدید از ویدیو است.
ارتباط با مخاطبان: شخصیسازی و اصالت ویدیو در تولید محتوا
تولید محتوای ویدیویی برای شما این امکان را فراهم میسازد که بتوانید با مخاطبان خود ارتباطی سودمند برقرار کنید. شما میتوانید با استفاده از دو اصل شخصی سازی و اصالت ارتباط خود را با مخاطبان تقویت کنید.
با استفاده از ویدیوهای تعاملی، نظرسنجیها یا بازیها، میتوانید تجربهای شخصیسازی شده برای مخاطبان ایجاد کنید. همچنین، نمایش اصالت برند از طریق ویدیوها میتواند اعتماد و وفاداری مخاطبان را افزایش دهد. بهعنوان مثال، استفاده از داستانهای واقعی مشتریان یا نمایش فعالیتهای پشتصحنه برند میتواند به ایجاد حس نزدیکی و اعتماد کمک کند.
جمعبندی
ویدیو در تولید محتوا و فرآیند تولید محتوای ویدیویی بهعنوان یکی از مؤثرترین ابزارهای بازاریابی دیجیتال، نقش مهمی در جذب مخاطبان و افزایش تعامل با آنها ایفا میکند. با استفاده از استراتژیهای مناسب تولید و توزیع ویدیو، میتوانید پیام خود را بهصورت مؤثرتری به مخاطبان منتقل کنید و نتایج ملموسی را در بازاریابی خود مشاهده کنید. در مقاله «نکاتی که باید در مورد تولید محتوای ویدیویی بدانید» نیز به برخی نکاتی که باید در مورد ویدیو در تولید محتوا بدانید، اشاره شده است.
پاورقی:
- 1YouTube
- 2Facebook
- 3Instagram
- 4LinkedIn
- 5Tick Tock
- 6Pinterest
- 7impression
- 8comments
- 9call to action